Wat is flank steak
De Flank Steak wordt gesneden uit de flank van het rund, wat ook wel het gedeelte is van de Bavette. Het is een prachtig stuk vlees dat nog relatief onbekend is, wat eigenlijk onterecht is als je het ons vraagt.
Herkomst en kenmerken
De Flank Steak wordt gesneden uit de flank van het rund. Dit stuk staat ook wel bekend als een Vinkenlap. Het heeft een zeer grove structuur, maar door de marmering van het vlees en een goede bereiding gaat dit vlees heerlijk smaken en krijgt deze een unieke textuur. Het bereiden van dit vlees is erg eenvoudig waardoor iedereen dit wel kan! Met een kerntempratuur van 52 graden haal je het beste resultaat uit de Flank Steak. Zodra je hem gaat aansnijden en serveren moet je hem dwars op de draad snijden. Dit gaat het beste resultaat geven!
Flanksteak marineren
De Flank steak is van zichzelf al een heerlijk stuk vlees. Echter met deze marinade ga je nog veel meer smaak toevoegen waardoor het een echte smaaksensatie wordt!
Ingrediënten:
- 800 gram Flank steak
- 125 milliliter Whisky Vinegar
- 40 milliliter olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen chipotle
- Versgemalen peper
- Grof zeetzout
Pak een grote rechthoekige schaal die groot genoeg is voor de flank steak. Voeg de whisky vinegar, olijfolie, gerookt paprikapoeder, gemalen chipotle en geperste knoflook toe. Meng alles goed door elkaar tot een marinade. Leg de flank steak in de schaal, zelfs als deze niet helemaal ondergedompeld is. Draai de steak elke 30 minuten om. Na 3 uur haal je de Flank Steak uit de marinade en bereiden maar!
Flank steak bereiden
De Flank steak kan je op meerdere manieren bereiden. Je kunt hem op de BBQ, pan of in de oven leggen. Welke bereiding je ook kiest, we raden altijd aan om voor een kerntempratuur van 52C te gaan. Bij het aansnijden van het vlees moet je goed opletten dat je het dwars op de draad snijdt. Dit zorgt voor de beste textuur.
Flank steak op de BBQ
De Flank steak bereid je het best thuis op de BBQ. Wij geven jou de beste bereidingswijze zodat het allemaal nog makkelijker wordt!
We raden aan om een reverse sear techniek te gebruiken bij het klaar maken van de Flank steak. Breng de barbecue op een hitte van 120C dome tempratuur en gaar het vlees op indirecte hitte. Zodra de Flank steak een kerntempratuur van 45C haal je hem van de barbecue af en laat je hem even rusten in aluminiumfolie. Voer de dome tempratuur op naar 250C en directe hitte. Gaar het vlees nu nog even af tot en kerntempratuur van 52C.
Flank steak in de oven
De Flank steak is uiteraard ook te bereiden in de oven! Volg deze stap voor stap bereidingswijze voor een heerlijke Flank steak uit de oven.
We raden aan om je Flank steak 3 uur in de marinade te leggen voordat je deze gaat bereiden. Verwarm de oven op 200C en plaats de Flank steak in een ovenschaal. Zet dit in zijn geheel in de oven. Laat dit 15-20 minuten garen voor medium-rare. Haal de Flank steak uit de oven en laat deze even rusten in aluminiumfolie. Snijdt de Flank steak dun dwars op de draad aan voor de beste textuur.
Flank steak in de pan
De makkelijkste en snelste manier om een Flank steak te bereiden is natuurlijk in de pan. Zet de pan op hoog vuur met wat olie. Leg de Flank steak in de pan en bak deze 1 tot 2 minuten per kant tot deze mooi goudbruin van kleur is. Ze vervolgens je pan op middel tot laag vuur en laat de Flank steak nog even 3 minuten door garen. Haal de Flank steak uit de pan en laat hem 5 minuten rusten in aluminiumfolie. De gewenste kerntemperatuur is 52C. Zodra je de Flank steak gaat serveren snijd je hem altijd dwars op de draad, dit creëert de beste textuur.
H2 Flank steak bestellen bij The Meatlovers
De Flank Steak kan je eenvoudig online bestellen bij The Meatlovers. Zoek een heerlijk stuk uit en kies een gewenst bezorg moment dat jou uitkomt. Onze bezorgdiensten zorgen dat jouw vlees gekoeld bij jou thuis geleverd wordt! Mocht je alsnog vragen hebben over het vlees, de bezorging of onze webshop? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice zodat we jou verder op weg kunnen helpen.