Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Vleesras
Vleesras
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

2 producten

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €10,99

tot

2 producten

Kogelbiefstuk

De naam Kogelbiefstuk verwijst naar de kogel, het deel van het vlees dat dicht bij een kogelgewricht zit. Een prachtige biefstuk die absoluut niet onderdoet voor een Tournedos! Als je op zoek bent naar een heerlijke kogelbiefstuk dan ben je bij The Meatlovers aan het juiste adres.Bovenkant formulier

Kogelbiefstuk recepten

Je kan een kogelbiefstuk op veel verschillende manieren bereiden. Of je er nu voor kiest om het vlees te bereiden met een heerlijke pepersaus, of je de kogelbiefstuk verwerkt in een salade of wrap, er zijn mogelijkheden zat om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. De kogelbiefstuk heeft een redelijk neutrale smaak en leent zich daardoor perfect om te gebruiken in verschillende gerechten.

Kogelbiefstuk bereiden

Een kogelbiefstuk is redelijk eenvoudig te bereiden. De populairste bereidwijze is het bereiden in de pan, maar dit vlees kan ook perfect op een BBQ worden bereidt. Wij leggen je hieronder graag uit hoe jij ervoor kan zorgen dat je jouw kogelbiefstuk kan klaarmaken zoals een echte kok dit zou doen.

In de pan

Als je een kogelbiefstuk in de pan klaarmaakt dan krijg je een heerlijke bruine korst die het vlees nog lekkerder maakt. Volg de volgende stappen om een kogelbiefstuk te bereiden in de pan:

  1. Haal de kogelbiefstuk minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Dep het vlees goed droog. Dit zorgt ervoor dat je bij het bakken een mooie korst krijgt.
  3. Bestrooi de kogelbiefstuk rijkelijk met peper en zout.
  4. Verhit de pan op hoog vuur. Als de pan goed warm is dan voeg je een scheutje olie toe.
  5. Bak beide kanten voor 1-2 minuten rondom aan om op hoog vuur om een bruine korst te krijgen.
  6. Smelt een stuk ongezouten boter in de pan en voeg kruiden zoals tijm en knoflook toe.
  7. Verlaag het vuur en bak beide kanten nog 1-2 minuten. Tijdens het bakken giet je continue boter over de kogelbiefstuk heen.
  8. Laat de kogelbiefstuk een paar minuten rusten in aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt. Tijdens het rusten stijgt de kerntemperatuur met ongeveer 2 graden.

Om de lekkerste kogelbiefstuk te bereiden kan je de volgende kerntemperaturen aanhouden:

  • Rare – 52 graden
  • Medium rare - 56 minuten
  • Medium – 60 graden
  • Well-done – 63 graden

Op de BBQ

Als je kiest voor de BBQ, raden we een reverse sear aan. Stel de BBQ in op zowel directe als indirecte hitte.

  1. Laat het vlees 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  2. Dep het vlees droog en breng het vlees op smaak met zou en peper. Doe dit ruim van tevoren, zodat de smaak goed kan intrekken.
  3. De BBQ moet nu zijn ingesteld op een indirecte dome hitte van 100 graden.
  4. Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt, plaats je de kogelbiefstuk op het rooster tot deze een kerntemperatuur van 40 graden heeft bereikt.
  5. Verplaats de kogelbiefstuk vervolgens naar directe hitte tot de kerntemperatuur 52 graden is, bij een dome hitte van 250 graden.
  6. Laat de kogelbiefstuk nu nog 1 a 2 minuten rusten in aluminiumfolie voor het aansnijden.

Voor de perfecte garing hou je de volgende kerntemperaturen aan:

  • Rare – 52 graden
  • Medium rare - 56 minuten
  • Medium – 60 graden
  • Well-done – 63 graden

Kogelbiefstuk bestellen bij The Meatlovers

Wil je een kogelbiefstuk bestellen? Bij The Meatlovers ben je aan het juiste adres. Onze kogelbiefstukken worden vriesvers geleverd, zodat je ze zowel in de koelkast als in de vriezer kunt bewaren. Zo bak je de lekkerste kogelbiefstukken wanneer het jou uitkomt.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen