Herkomst
Herkomst
Versheid
Versheid
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

1 product

Herkomst
Versheid
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €32,99

tot

1 product

Zalm

Wil je binnenkort een bijzonder gerecht maken voor gasten of een speciale gelegenheid vieren? Dan raden wij aan om een heerlijk zalmgerecht te bereiden. We hebben de beste zalm van topkwaliteit voor je geselecteerd, zodat je thuis kunt genieten van een maaltijd van restaurantniveau.

Kwaliteit en versheid

Kwaliteit en versheid spelen een hele grote rol bij de smaak van de zalm. Je kan zelf de kwaliteit van de zalm beoordelen door bijvoorbeeld te kijken naar de kleur van de zalm. Een verse zalm heeft meestal een mooie, heldere kleur die varieert van lichtroze tot diep oranje. Ook zou een zalm veerkrachtig en stevig moeten aanvoelen. En de geur mag bij een verse zalm niet te sterk zijn, dit is namelijk een indicatie dat de vis niet vers zou zijn. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt onze zalm vriesvers geleverd, zodat deze zijn optimale smaak en textuur behoudt.

Zalm bereiden

Zalm is een van de meest veelzijdige vissoorten en kan daarom ook goed te bereid worden op verschillende manieren. Of je de zalm nu bakt in de pan, bereidt in de oven of grilt op de BBQ, met onze tips maak je altijd de lekkerste zalm klaar.

De oven

Door zalm in de oven klaar te maken zorg je ervoor dat de zalm gelijkmatig gegaard wordt en de zalm heerlijk sappig blijft. Om zalm in de oven te bereiden adviseren wij het om de volgende stappen te doorlopen:

  1. Verwarm de oven voor tot deze een temperatuur heeft bereikt van 180 graden.
  2. Dep de zalm droog met keukenpapier, zodat de textuur tijdens het bereiden beter wordt.
  3. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Voor extra smaak kan je andere kruiden toevoegen zoals knoflookpoeder en citroenrasp.
  4. Plaats de zalm op bakpapier in de oven en bak deze vervolgens, afhankelijk van de dikte van de zalm (meestal 2-3 cm) voor 12-15 minuten in de oven. Heb je een dikker of juist dunner stuk zalm? Bak deze dan iets langer of korter dan de aangegeven tijd.
  5. Met een kerntemperatuurmeter kan je de juiste gardering bepalen. Wij adviseren om de zalm medium te bakken met een kerntemperatuur van 54-57 graden. Wil je de zalm wat zachter: medium rare 50-53 graden of juist meer doorbakken houdt dan een kerntemperatuur aan van 58-60 graden.

De pan

Zalm bakken in de pan geeft een krokante korst en een sappige binnenkant. Volg deze stappen voor de perfecte zalm uit de pan:

  1. Dep de zalm droog zodat je een mooiere korst krijgt tijdens het bakken van de zalm
  2. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Eventueel kan je andere kruiden zoals onze seafood rub gebruiken.
  3. Laat de pan nu op middelhoog vuur voorverwarmen en zodra de pan de juiste temperatuur heeft bereikt kan er boter of olie in de pan worden toegevoegd.
  4. Leg de zalm nu met de huid naar beneden in de pan en bak deze voor 4-5 minuten tot er een goudbruine kleur ontstaat.
  5. Draai de zalm om met een spatel of tang en bak de andere kant nog 2-4 minuten.
  6. Haal de zalm van het vuur zodra de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Wij adviseren 54-57°C voor medium, 50-52°C voor medium rare, en 58-60°C voor medium well.

De BBQ

Door zalm op een BBQ te bereiden krijgt de zalm een heerlijk rokerige smaak. Bij een goede bereiding zal de buitenkant van de zalm krokant zijn, terwijl de binnenkant sappig blijft. Om zelf de heerlijkste zalm op de BBQ klaar te maken kan je zelf de volgende stappen doorlopen:

  1. Verwarm de BBQ voor tot deze een indirecte hitte heeft bereikt van 180 graden.
  2. Wikkel de zalm in aluminiumfolie in voor een zachtere garing. Dit zorgt ervoor dat de zalm niet uitdroogt op de BBQ.
  3. Plaats de zalmfiltet (indien mogelijk in een grillrek) boven het stuk gril met indirecte hitte met het vel van de zalm aan de onderkant.
  4. Grill vervolgens de onderkant van de zalm 5-8 minuten en draai de zalm vervolgens om, om de andere kant te grillen.
  5. Voor het optimale resultaat kan je de volgende kerntemperaturen aanhouden bij het grillen van zalm op de BBQ: rare: 45-48 graden, medium rare: 50-52 graden, medium 54-57 graden en medium well 58-60 graden.

Zalm kopen bij The Meatlovers

Bij The Meatlovers staat kwaliteit altijd voorop. Wij bieden je de beste zalm van topkwaliteit tegen een eerlijke prijs. Benieuwd naar onze zalm? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen