Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Vleesras
Vleesras
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Versheid
Versheid
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

1 product

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €15,99

tot

1 product

Varkenshaas

De varkenshaas is een mals stuk vlees afkomstig van de rug van het varken. Dit vlees wordt vaak gezien als een van de malste stukken vlees van het dier. Het bereiden van dit stuk vlees kan wat uitdagender, omdat het vlees aan de voorkant meestal dikker is dan aan de achterkant. Dit stuk vlees is echter veelzijdig, dus we raden zeker aan om het eens uit te proberen!

Varkenshaas gerechten

Er zijn verschillende gerechten die je kunt bereiden met varkenshaas. Omdat dit een mals stuk vlees is met een vrij neutrale smaak, kun je bijna alle kanten op met varkenshaas. Een van onze favorieten is de varkenshaas met champignonsaus. Met dit heerlijke recept maak je in slechts 30 minuten een heerlijke maaltijd klaar. Dit recept is gemakkelijk dus iedereen kan het klaarmaken.

Varkenshaas bereiden

Varkenshaas kan op verschillende manieren bereid worden, en iedere methode heeft zijn eigen voordelen en zorgt voor unieke smaken. Wij leggen je graag uit hoe je de lekkerste varkenshaasjes maakt op de BBQ, in de pan of in de oven.

De BBQ

Op de BBQ gaan we het vlees zowel op directe en indirecte hitte bereiden dus zorg ervoor dat je BBQ hier goed op is ingesteld. Volg vervolgens de onderstaande stappen om de lekkerste varkenshaas op de BBQ te bereiden:

  1. Kruid de varkenshaas naar smaak. Je kunt kiezen voor alleen peper en zout, maar kruiden zoals rozemarijn en tijm passen ook uitstekend bij varkenshaas.
  2. Verwarm de BBQ: Zorg ervoor dat de directe hitte 180-200 graden bereikt en de indirecte hitte 150-160 graden.
  3. Begin met het plaatsen van de varkenshaasjes op directe hitte en gril het vlees 3-4 minuten om een krokante buitenlaag te creëren.
  4. Verplaats vervolgens het vlees naar het stuk met indirecte hitte en laat het vlees nog 15-20 minuten garen, afhankelijk van de gewenste garing. Gebruik de volgende kerntemperaturen: rare 55-58 graden, medium rare 58 – 61 graden en medium 62 – 68 graden.
  5. Laat het vlees ingepakt in aluminiumfolie nog voor 5-10 minuten rusten voor het aansnijden.

In de pan

Het bereiden van varkenshaas in de pan heeft als voordeel dat je minder tijd kwijt bent. Volg deze stappen voor de lekkerste varkenshaasjes uit de pan:

  1. Verhit de pan voor op middelhoog vuur en voeg vervolgens de boter toe.
  2. Plaats de varkenshaas in de pan en bak iedere kant ongeveer 2-3 minuten om een mooie bruine korst te krijgen.
  3. Verlaag het vuur zodat we de varkenshaas verder garen op middel tot laag vuur. In ongeveer 10-15 minuten is het varkenshaasje genoeg gegaard afhankelijk van de dikte en de gewenste bereidingswijze. Om de varkenshaas naar de gewenste garing te bereiden adviseren wij de volgende kerntemperaturen: rare 55-58 graden, medium rare 58 – 61 graden en medium 62 – 68 graden.
  4. Laat tot slot de varkenshaas nog 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie voor het aansnijden.

De oven

Je kan een varkenshaasje ook in de oven bereiden, dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatiger wordt gegaard in vergelijking met de andere bereidingsmethoden.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden op de stand van boven en onderwarmte.
  2. Wij adviseren het om de varkenshaas eerst op middelhoog vuur in een pan te braden voor 2-3 minuten per kant. Dit zorgt ervoor dat de varkenshaas een mooie bruine korst krijgt.
  3. Plaats vervolgens de varkenshaas in de oven op een bakplaat en laat het vlees afhankelijk van de dikte en de gewenste garnering 20-30 minuten garen. Je kunt voor de volgende kerntemperaturen aanhouden om tot de gewenste gardering tot komen: rare 55-58 graden, medium rare 58 – 61 graden en medium 62 – 68 graden.
  4. Voor het aansnijden adviseren wij het om het vlees eerst nog 5-10 minuten te laten rusten ingepakt in aluminiumfolie voor het beste resultaat.

Varkenshaas bestellen bij The Meatlovers

Bij The Meatlovers staat de kwaliteit van het vlees bovenaan onze prioriteitenlijst. Wij hebben de lekkerste varkenshaasjes met zorg voor jullie uitgekozen. Wil je nou een varkenshaasje bestellen, maar heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen