Don't forget to change the store to Germany!
Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
0,00
9,99
9,99
De minimale bestelwaarde is €40
De Wagyu steak behoort tot de absolute top van de biefstukken en heeft een luxe en exclusief karakter. Dat heeft hij ook absoluut verdiend! De marmeringsgraad, structuur en unieke smaak maken de Wagyu steak écht anders dan anderen.
Wagyu vlees staat wereldwijd bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, malsheid en unieke marmering, wat resulteert in een ongeëvenaarde smaakervaring. Het woord "Wagyu" betekent letterlijk "Japans rund". Het vlees vindt zijn oorsprong in Japan. Het vlees bevat een hoge concentratie intramusculair vet, wat zorgt voor zijn kenmerkende zachtheid en rijke smaak.
Wanneer je voor zo’n exclusieve Wagyu steak gaat, dan wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van de beste kwaliteit. Daarom heeft The Meatlovers alleen het beste Wagyu vlees van over de hele wereld voor jou geselecteerd. Lees snel verder en leer alles over de kwaliteit, smaak.
Rechtstreeks uit Japan, bieden wij hoogste kwaliteit Japans Wagyu aan. Namelijk: Wagyu A5+ BMS12. De Japanese Meat Grading Association classificeert het Wagyu vlees van A1 tot A5, waarbij A5 de hoogste score is. De marmering van ons Wagyu A5 wordt gemeten met een BMS score tussen de 1 en 12, waarbij 12 het hoogst haalbare is. Deze standaarden worden beschermd door de Japanse Meat Grading Association.
Ons Japanse Wagyu is afkomstig uit Kagoshima, het meest zuidelijke deel uit Japan. Het klimaat is hier zachter dan het noordelijke Japan. Wagyu uit Japan is onder andere bijzonder door de zorgvuldige voeding van de runderen, die vaak bestaat uit een speciaal dieet dat rijk is aan granen. Dit draagt bij aan de hoge vetmarmering.
Wagyu is dus de benaming voor het runderras. In ons assortiment bieden we onder andere Uruguayaanse Wagyu aan. De runderen hebben een raszuiverheid van minimaal 75% en een AUS Meat marbling score van 6-7. Dit betekent dat het één van de betere kwaliteit Wagyu soorten is. Hoe hoger de marbling score en raszuiverheid, hoe beter de smaak!
Het vlees ondergaat een strenge keuring, waardoor wij de kwaliteit van het pronkstuk kunnen waarborgen. Uiteraard hebben wij van The Meatlovers het perfecte Wagyu vlees voor je geselecteerd, zodat je deze in onze webshop kunt bemachtigen. Laat je verrassen door dit fantastische vlees!
Alle Wagyu producten van The Meatlovers zijn afkomstig van Wagyu runderen. Deze runderen zijn afkomstig van de gerenommeerde veeteelt regio’s van Uruguay. Kenmerkend voor de Charrua Wagyu is bijvoorbeeld dat zij minimaal 300 dagen graan gevoerd en hormoonvrij zijn. Door de intensieve marmering heeft het vlees een superieure kwaliteit. Daarnaast bieden wij de hoogste kwaliteit Japans Wagyu steaks aan. Met een hoge marmering score, heeft dit vlees ontzettend veel smaak en een unieke malsheid.
Verschillende Wagyu-rassen zijn het beroemde Japanse Kobe-rund, dat bekendstaat om zijn intense marmering, boterachtige textuur en unieke umami-smaak. Het Wagyu uit Zuid-Amerika wordt gewaardeerd om zijn rijke smaak, malsheid en sappigheid, terwijl het Australische Wagyu hoogwaardig vlees produceert met een rijke, malse en smaakvolle steak.
Uruguayaanse Wagyu wordt dan weer gekenmerkt door zijn uitstekende marmering, sappigheid en delicate smaak. De veestapel in Uruguay wordt zorgvuldig gefokt en geniet van ruime weidegronden, waardoor de runderen vrij kunnen grazen en een natuurlijk dieet van gras kunnen volgen. Dit draagt bij aan de kwaliteit en het karakteristieke smaakprofiel van het vlees.
Zoals gezegd is Wagyu vlees van erg hoge kwaliteit. Wagyu vlees kan je op verschillende manieren bereiden en wanneer dit goed gebeurd, heb je een echte smaaksensatie in handen. Zo kan je bijvoorbeeld het vlees bereiden in de pan of op een BBQ.
Het vlees heeft niet veel nodig: een beetje zout en wat peper is voldoende. Het vlees is ontzettend smaakvol door de vetmarmering. Vergeet niet om een kernthermometer te gebruiken voor de perfecte bereiding.
Wagyu rundvlees komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Je kunt een Wagyu steak dan ook het best bakken als normale biefstuk. Maar hoe doe je dat ook alweer?
Voor de bereiding van Wagyu vlees op de BBQ is een reverse sear aanbevolen.
De ideale kerntemperatuur voor Wagyu vlees
Kortom, de juiste kerntemperatuur voor Wagyu vlees hangt af van de herkomst: Japans Wagyu geniet je het best bij een lagere temperatuur, terwijl Wagyu uit Uruguay en Australië baat heeft bij iets langere bereiding voor een perfect gebalanceerde smaak en textuur.
Er is geen algemene bereidingswijze voor al het Wagyu vlees. Daarom geven we wat tips die van toepassing zijn voor alle producten en bereidingswijzen.
Wagyu is rundvlees dat origineel uit Japan komt, echter bestaan er ook wagyu runderen uit andere lanen. Dit vlees staat bekent om zijn hoge marmering. Het vlees is zeer mals en heeft een unieke smaak en textuur.
Wagyu heeft een aardig prijskaartje door de kwaliteit. De runderen worden vaak langdurig gevoerd en verzorgd om de hoogste kwaliteit te leveren. Hierdoor gaat er veel tijd in een Wagyu rund. Wagyu wordt hierdoor ook vaak gezien als een delicatessen.
Wagyu wordt in het algemeen zonder saus gegeten, omdat het van zichzelf een zeer unieke smaak heeft die je niet weg wilt halen doormiddel van een sausje. Mocht je toch saus willen toevoegen raden we een subtiele saus aan zoals truffelsaus of sojasaus.
Wagyu komt oorspronkelijk uit Japan, maar komt steeds meer voor in andere landen zoals Argentinië, Australië en Uruguay. Dit komt omdat de runderen worden geëxporteerd vanuit Japan om in een ander land door te fokken en verkopen.
Bij wagyu is het de bedoeling om de smaak van het vlees te laten schitteren, dus het bijgerecht is vaak simpel en licht. Vaak worden geroosterde en gegrilde groenten gebruikt zoals asperge, spinazie of paksoi. Je kan ook kiezen voor een aardappelpuree.
Het duurst vlees ter wereld is Japanse Kobe wagyu A5 BMS 12. Dit vlees heeft een extreme vetmarmering en is boterzacht en zeer smaakvol. Echter, loopt de prijs al gauw op tussen de €400-€600 per kilo.
Het beste wagyu vlees koop je uiteraard bij een slager zoals The Meatlovers. Dit unieke stuk vlees is niet zomaar in een supermarkt te vinden of bij een slager om de hoek. Dit vlees is echt een culinair hoogstandje.
Wagyu betekend letterlijk ‘Japans rund’. Dus wagyu verwijst naar runderen die oorspronkelijk uit Japan komen en bekend staan om hun marmering en textuur.
Het beste wagyu is het wagyu dat gecertificeerd is met de hoogste kwaliteit classificatie A5. De A staat voor hoogste kwaliteit en de 5 staat voor de marmeringsscore. Bekende top merken zijn Kobe, Kagoshima en Ohmi.
Wagyu is zo bijzonder en gewild door zijn vet marmering en speciale smaak. Dit culinair hoogstandje is daarom ook erg populair onder de vlees liefhebbers. De wagyu runderen worden speciaal gevoerd en onderhouden waardoor alleen de beste kwaliteit overblijft.
Wagyu runderen eten in de basis graan, mais en sojabonen en vaak in combinatie van gras. Dit dieet zorgt voor de mooiste vet marmering en eind resultaat.
Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.
Meer lezenVanaf 100 euro betaal je geen verzendkosten! Je kiest je eigen leverdag bij het afrekenen. Op de dag van of voor levering ontvang je per mail een Track & Trace link om je bestelling te volgen.
Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van bestellingen van The Meatlovers.
Leveringspoging niet gelukt? Dan gaat jouw bestelling in de vriezer en doen wij een poging tot nalevering. Neem contact op met onze klantenservice indien je hier vragen over hebt.
Al onze producten worden vriesvers geleverd, tenzij anders aangegeven. Bij het afrekenen kun je kiezen voor dag- of avondlevering en de gewenste leverdatum.
In beide gevallen wordt je bestelling op de juiste temperatuur bezorgd en kun je deze in de koelkast of in de vriezer bewaren.
Sommige producten komen mogelijk (deels) bevroren, vers of ontdooid binnen. In elk van deze situaties kun je de producten zonder kwaliteitsverlies opnieuw invriezen, omdat ze altijd bij een gecontroleerde temperatuur in een gesloten verpakking zijn bewaard.
Heb je twijfels over dat jouw bestelling onder de juiste temperatuur is aangekomen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Als de zending onverhoopt vertraging oploopt, wordt deze bij onze vervoerder in de vriezer opgeslagen. Zo blijven de producten beschermd en worden ze op de eerstvolgende leverdag opnieuw bij je afgeleverd.
Houdbaarheid van onze producten:
Minimaal 5 dagen gekoeld bij max 7 °C
365 dagen (minimaal 1 maand) bevroren bij -18 °C
Bekijk de exacte houdbaarheid op de individuele producten pagina's en op het product etiket.
Wij streven er naar op zo perfect mogelijk op het juiste gewicht te snijden. In een enkel geval zijn kleine afwijkingen naar zowel boven als onder mogelijk.Â