Don't forget to change the store to Germany!
Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
0,00
9,99
9,99
De minimale bestelwaarde is €40
De picanha is een stuk vlees dat in Nederland steeds populairder wordt. In Brazilië is dit het meest geliefde stuk vlees, terwijl het in Nederland lange tijd relatief onbekend was. De picanha komt uit het staartgedeelte van het rund en staat bekend om zijn mooie vetkap, die zorgt voor een ongeëvenaarde smaak.
De Picanha oftewel het Staartstuk zit in de bil aan de buitenzijde tegen de staart aan. Het is het verlengde van de Platte bil, de grote spier die je aan de buitenzijde van de bil van het rund ziet zitten. De Picanha is een grote dikke, driehoekige spier, de bovenzijde is bedekt met een dikke laag vet. De kenmerken van een Picanha:
Bij The Meatlovers hechten we veel waarde aan de kwaliteit van het vlees dat we aanbieden. Met zorg hebben we de beste stukken picanha geselecteerd van verschillende rassen, die elk unieke eigenschappen hebben. Welke picanha je ook kiest, bij The Meatlovers staan we voor kwaliteit en dat proef je terug in de smaak van de diverse soorten.
Picanha is een stuk vlees dat je gemakkelijk zelf kunt bereiden. Door de rijke smaak van het vlees heb je eigenlijk niet meer nodig dan zout en peper. De picanha kan zowel in de pan, oven als op de BBQ worden bereid. Hieronder leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen voor iedere methode. Voor elke methode zijn de volgende stappen belangrijk:
Je kan de picanha zowel in zijn geheel als in steak vorm op een BBQ bereiden.
Als je een hele picanha wil bereiden volg dan de volgende stappen:
Als je een picanha steak wil bereiden kan je de volgende stappen doorlopen:
Als je een picanha steak wil bereiden in de pan dan kan je dit op de volgende manier doen:
Als je een hele picanha in de oven wil bereiden dan kan je de volgende stappen doorlopen:
Bij The Meatlovers kun je de lekkerste stukken picanha bestellen, die met zorg voor je zijn uitgekozen. Heb je nog vragen over de picanha? Neem dan gerust contact met ons op.
Picanha wordt gesneden uit het staartstuk van het rund. De picanha staat bekend om zijn vetkap die veel smaak toevoegt tijdens het bakken of grillen. Het vlees is mals, sappig en erg populair in de BBQ wereld.
Bij een picanha passen gegrilde groente zoals, paprika en courgette. Ook geroosterde aardappelen zijn populair. Een chimichurri of knoflookboter maakt het helemaal af.
Bij de picanha raden we een reverse sear aan. We beginnen met een dome temperatuur van 120 graden tot een kerntemperatuur van 45 graden. Hierna gaan we op directe hitte met een dome temperatuur van 250 graden tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Een picanha kan je prima in de oven bereiden. Grill de picanha eerst kort aan zodat je rondom een mooie korst hebt. Bak de picanha vervolgens op 120 graden tot een kerntemperatuur van 54 graden.
Voor een picanha houden we rekening met 200 tot 250 gram per persoon. Je kunt ook kiezen om de picanha als bij gerecht te gebruiken. Houd dan rekening met 150-200 gram per persoon.
Een stuk zoals picanha kan je met bijna alles wel combineren, gegrilde paprika, sperziebonen of een frisse salade. Groenten met wat rooksmaak van de BBQ is al helemaal top.
Bij een picanha kan je voor een klassieke chimichurri gaan. Ook kan je knoflookboter of een lichte barbecuesaus gebruiken. Zelfs een frisse salsa past bij picanha.
Bij een picanha past een volle fruitige rode wijn het beste. Denk hierbij aan Argentijnse Malbec, Carmenere of Shiraz. Alle 3 deze wijnen hebben een stevige fruit smaak met een volle textuur, wat perfect past bij een gegrilde picanha.
Laat de picanha op kamertemperatuur komen en snijd de vetkap kruislings in. Kruit hem vervolgens met peper en zout. Bereid de picanha eerst indirect op 120 graden tot een kerntemperatuur van 45 graden. Vervolgens grill je hem direct af op een dome hitte van 250 graden met een kerntemperatuur van 52 graden. Laat de picanha nog 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Bij het snijden van de picanha, moet je zorgen voor een goed scherp mes. Snijd de picanha tegen de draad en begin bij de punt. Snijd in dunne plakken en serveren maar.
De picanha komt uit het staartgedeelte van het rund. Dit is de achterzijde van het rund.
Picanha is rundvlees, gesneden uit het staartstuk. Het heeft een kenmerkende vetkap, is mals, sappig en vol van smaak. Ideaal voor op de BBQ.
Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.
Meer lezenVanaf 100 euro betaal je geen verzendkosten! Je kiest je eigen leverdag bij het afrekenen. Op de dag van of voor levering ontvang je per mail een Track & Trace link om je bestelling te volgen.
Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van bestellingen van The Meatlovers.
Leveringspoging niet gelukt? Dan gaat jouw bestelling in de vriezer en doen wij een poging tot nalevering. Neem contact op met onze klantenservice indien je hier vragen over hebt.
Al onze producten worden vriesvers geleverd, tenzij anders aangegeven. Bij het afrekenen kun je kiezen voor dag- of avondlevering en de gewenste leverdatum.
In beide gevallen wordt je bestelling op de juiste temperatuur bezorgd en kun je deze in de koelkast of in de vriezer bewaren.
Sommige producten komen mogelijk (deels) bevroren, vers of ontdooid binnen. In elk van deze situaties kun je de producten zonder kwaliteitsverlies opnieuw invriezen, omdat ze altijd bij een gecontroleerde temperatuur in een gesloten verpakking zijn bewaard.
Heb je twijfels over dat jouw bestelling onder de juiste temperatuur is aangekomen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Als de zending onverhoopt vertraging oploopt, wordt deze bij onze vervoerder in de vriezer opgeslagen. Zo blijven de producten beschermd en worden ze op de eerstvolgende leverdag opnieuw bij je afgeleverd.
Houdbaarheid van onze producten:
Minimaal 5 dagen gekoeld bij max 7 °C
365 dagen (minimaal 1 maand) bevroren bij -18 °C
Bekijk de exacte houdbaarheid op de individuele producten pagina's en op het product etiket.
Wij streven er naar op zo perfect mogelijk op het juiste gewicht te snijden. In een enkel geval zijn kleine afwijkingen naar zowel boven als onder mogelijk.Â