Soort vlees
Soort vlees
  • Meer Minder
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Versheid
Versheid
Portie
Portie
  • Meer Minder
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

9 producten

Soort vlees
Herkomst
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €12,49

tot
Merk

9 producten

Wat is kalfsvlees?

Kalfsvlees is afkomstig van jonge dieren, van meestal rond de 6 tot 7 maanden oud. Omdat kalveren nog niet heel veel beweging hebben gehad, bevat kalfsvlees minder bindweefsel, waardoor het doorgaans magerder en nog malser en zachter is dan rundvlees. Het vlees is dan vaak blank van kleur en iets milder van smaak. Als het kalf 8 tot 12 maanden oud is, is het vlees rosé van kleur en iets voller van smaak.

Kalfsvlees is zeer populair in de Italiaanse, Franse en Duitse keuken. Meer dan driekwart van het Nederlandse kalfsvlees wordt hier naartoe geëxporteerd. De Italiaanse keuken heeft een prachtige traditie in het bereiden van kalfsvlees: Vitello Tonnato, Ossobuco en Saltimbocca.

De Kalfsschenkel, Kalfs Entrecote en T-bone zijn populaire stukken kalfsvlees. Maar, onze Kalfs Chipolata is ook lekker! De Kalfsoester is ook gewild, omdat die snel te bereiden is.

Kalfsvlees soorten

Kalfsvlees is er in twee soorten: blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Het blanke kalfsvlees komt van kalveren die tot 8 maanden oud zijn. Rosé kalfsvlees komt van kalveren die tussen de 8 en 12 maanden oud zijn. Na 12 maanden is een kalf een rund en wordt de term rundvlees gebruikt.

Blank Kalfsvlees

Kalfsvlees dat afkomstig is van runderen jonger dan acht maanden wordt verkocht als kalfsvlees in Nederland. Omdat deze kalveren nog niet heel veel beweging hebben gehad, bevat het weinig bindweefsel, waardoor het doorgaans magerder en nog malser en zachter is dan rundvlees. Het vlees is blank van kleur en iets milder van smaak.

Rosé Kalfsvlees

Kalfsvlees dat afkomstig is van runderen tussen de acht en twaalf maanden wordt verkocht als rosé kalfsvlees in Nederland. Omdat deze kalveren nog niet heel veel beweging hebben gehad, bevat het weinig bindweefsel, waardoor het doorgaans nog malser en zachter is dan rundvlees. Het vlees heeft een lichtrode kleur, dat we rosé noemen en is iets voller van smaak.

Kalfsvlees recepten

Kalfsvlees is prachtig smaakvol vlees dat vele toepassingen en heerlijke recepten kent. Naast het uit voorraad leveren van ons topkwaliteit kalfsvlees, geven we je ook graag mooie inspiratie om er mee aan de slag te gaan. Want er schuilt een chef-kok in ieder van ons!

Een heerlijk en authentiek recept geïnspireerd op de rijke culinaire tradities uit Italië is het Kalfsossobuco recept. Met onze Kalfsschenkel als hoofdingrediënt maak je een heerlijke Italiaanse stoofpot. De kalfsschenkel moet zo’n 1,5-2 uur sudderen op laag vuur. Dat duurt misschien even, maar dat is het echt meer dan waard.

Voor onze Kalfs Ribeye hebben we enkele recepten, waaronder het Kalfsribeye recept met een Thaise twist. Dit is een makkelijk recept, dat met een heerlijke Thaise salade snel te bereiden is, we rekenen hier zo’n 20 minuten voor.

Kalfsvlees bereiden

Kalfsvlees bestaat in veel verschillende varianten. Ieder stuk vlees heeft een eigen bereidingswijze. Zo kan je de Kalfs T-bone, Kalfsribeye, Kalfs Entrecote, Kalfsoester en Kalfs Chipolata het beste grillen op de BBQ of anders bakken in een pan. Dat laatste geldt zeker ook voor de Gekonfijte Kalfsschenkel. Stoven is perfect als je gaat voor de Kalfsschenkel in ons Ossobuco recept.

Enkele nuttige tips, die we graag met je delen:

  • Ontdooi je vlees ruim van te voren, bij voorkeur in de koelkast op een bord. Als het is ontdooid, laat het dan op kamertemperatuur komen in 30-45 minuten. Dep vervolgens je vlees droog voordat je het gaat bereiden.
  • Ga je het vlees bereiden op een hoog vuur, voeg dan de peper achteraf toe, anders verbrandt het en dat geeft je vlees geen goede smaak. We willen immers dat je maximaal geniet van je kwaliteitsvlees!
  • Voor een optimale bereiding van je vlees en om de juiste kerntemperatuur ervan te meten, gebruik je bij voorkeur een kernthermometer.

Kalfsvlees kopen bij The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met vleesproducten van topkwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld, geselecteerd door slagers met passie voor het vak. Dus als je kalfsvlees wilt bestellen, dan ben je bij The Meatlovers aan het juiste adres!

Waarom The Meatlovers?

  1. Gekoeld bezorgd
    Ons vlees wordt zorgvuldig verpakt in een isolatiezak met koelelementen in een doos.
  2. 100% vers
    Het vlees wordt (vries)vers bij jou aan de deur geleverd. Wanneer je de producten ontvangt, kan je deze bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
  3. Hoge kwaliteit
    Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit vlees uit alle windstreken van de wereld. Vleesrassen met een ongekende smaak en textuur.
  4. Snelle levering
    Besteld vóór 23:59 uur = de volgende dag in huis op geselecteerde bezorgdagen.
Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen