Gegrilde Ribeye met Thaise Salade

20 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Kalf Thai veal salade 9

Ingrediënten

Marinade

  • 4 el limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander, fijngesneden
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • Overige Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 wortel
  • 1 bussel radijs
  • 1 rode ui
  • 3 lente-uitjes
  • 20 g verse korinader
  • geroosterde en gezouten pinda
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Plet de look, snij de rode peper fijn (zonder zaadjes), rasp de gember voor de marinade

    2. 2

      Meng alle ingrediënten voor de marinade. Zet deze even apart.

    3. 3

      Snij alle groenten voor de Thaise salade in fijne reepjes

    4. 4

      Haal het vlees uit de verpakking.

    5. 5

      Wrijf het vlees in met olijfolie, kruid dit met peper en zout

    6. 6

      Grill het vlees enkele minuten langs beide kanten. Het vlees mag nog mooi rosé zijn vanbinnen

    7. 7

      Laat de ribeye even rusten, snij het nadien in plakjes

    8. 8

      Meng de vinaigrette onder de fijngesneden groenten

    9. 9

      Werk het geheel af met verse koriander en grof gehakte pinda

    10. 10

      Smakelijk!

    11. 11

      Dit recept is in samenwerking geschreven met