Flammkuchen met Vitello Tonnato

60 minuten 3 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Flamekuchen vitello tonnato 10

Ingrediënten

Topping Flammkuchen

  • 200 g zure room
  • 1 blik tonijn
  • 2 koffielepels kappertjes (+ extra voor de afwerking)
  • 6 ansjovis
  • sap 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 2 kalfsoesters – The Meatlovers
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • Deeg Flammkuchen

  • 300 g bloem
  • 6 g droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 170 g lauw water
  • 1 tl zout
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze Topping Flammkuchen

    1. 1

      Mix de zure room, tonijn, kappertjes, ansjovis en sap van citroen fijn

    2. 2

      Breng de saus op smaak met peper en zout

    3. 3

      Bewaar tot gebruik in de koelkast

    4. Bereidingswijze Deeg Flammkuchen

    5. 1

      Strooi de droge gist onderaan in de mengkom

    6. 2

      Doe daarop de bloem

    7. 3

      Voeg olijfolie en zout toe

    8. 4

      Kneed 10 minuten tot je een egaal en elastisch deeg bekomt

    9. 5

      Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige handdoek over en laat dit 1 uur rijzen

    10. 6

      Warm ondertussen de oven op tot 220 graden

    11. 7

      Verdeel het deeg in 3 porties

    12. 8

      Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het flinterdun uit op bakpapier

    13. 9

      Beleg het deeg met een dun laagje tonijnsaus en plakjes kalfsoester

    14. 10

      Bak gedurende 15 minuten in de oven

    15. 11

      Kruid het vlees extra met peper en grof zeezout

    16. 12

      Werk af met olijfolie, kappetjes, fijngesneden sjalot en rucola

    17. 13

      Smakelijk!

    18. 14

      Dit recept is in samenwerking geschreven met kriskookt.be