Mix de zure room, tonijn, kappertjes, ansjovis en sap van citroen fijn
Breng de saus op smaak met peper en zout
Bewaar tot gebruik in de koelkast
Strooi de droge gist onderaan in de mengkom
Doe daarop de bloem
Voeg olijfolie en zout toe
Kneed 10 minuten tot je een egaal en elastisch deeg bekomt
Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige handdoek over en laat dit 1 uur rijzen
Warm ondertussen de oven op tot 220 graden
Verdeel het deeg in 3 porties
Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het flinterdun uit op bakpapier
Beleg het deeg met een dun laagje tonijnsaus en plakjes kalfsoester
Bak gedurende 15 minuten in de oven
Kruid het vlees extra met peper en grof zeezout
Werk af met olijfolie, kappetjes, fijngesneden sjalot en rucola
Smakelijk!
Dit recept is in samenwerking geschreven met kriskookt.be