Begin met de piperade. Fruit de ui aan in 2 el olijfolie. Voeg de paprika, peper en de knoflook toe. Bak zachtjes, roer af en toe om. Voeg na 5 minuten de tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout en roer nog even door. Deksel op de pan en laat 30 minuten stoven. De piperade kun je warm of koud eten.
Verwarm ondertussen de hete lucht oven voor op 150°C. Snijd het brood in grove brokken. Hussel om met wat olijfolie, peper en zout. Spies het brood op de rozemarijn takken en bestrooi met de kaas. Bak krokant in ca. 15 minuten. Serveer direct.
Dep ondertussen het vlees goed droog. Bestrooi rondom met zout en wrijf in met olie. Verhit een grillpan en grill het vlees eerst op hoog vuur daarna op lager vuur in ca. 10 minuten tot een kern temperatuur van rond de 48-50°C. Laat uit de pan 5 minuten rusten.