Botermalse Shortribs van de BBQ

Recept 360 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Andere ingrediënten:

 • Tabasco Smoked
 • 3 dunne plakjes Roomboter 
 • 1 eetlepel Basterdsuiker
 • shortrib

  Bereidingswijze

  1. 1

   Exclusief recept van PeetsBBQ

  2. Voorbereiding

  3. 1

   Haal je shortribs een halfuur van tevoren uit de koeling.

  4. 2

   Stook de barbecue op tot 110 graden indirect.

  5. Bereiding

  6. 1

   Haal het overtollige vet weg aan de bovenkant van de shortrib. Steek je mes onder het vet en snijd het voorzichtig weg.

  7. 2

   Smeer de ribs in met Tabasco en voorzie de shortribs met een laagje van de rub.

  8. 3

   Wanneer je barbecue op temperatuur is, voeg je het rookhout toe. Leg vervolgens de shortrib op de barbecue met de botzijde naar beneden. Laat dit minimaal 3 uurtjes liggen.

  9. 4

   Na deze 3 uur kun je controleren of de rub in het vlees is getrokken. Is dit nog niet zo? Laat dan de shortribs nog even liggen tot het dit punt bereikt heeft. Voor wat extra bite kun je nog een beetje rub toevoegen.

  10. 5

   Als je eerste laag rub vast zit, kun je de shortribs inpakken met aluminiumfolie. Voordat je de ribs volledig inpakt voeg je de roomboter en basterdsuiker toe. Dit kun je rijkelijk verspreiden over de ribs.

  11. 6

   Twee lagen aluminiumfolie zou genoeg moeten zijn om de ribs door te laten garen. Steek een vleesthermometer door het aluminiumfolie in het vlees (zorg dat je het bot niet raakt) en leg indirect op de BBQ.

  12. 7

   Zodra het vlees een kerntemperatuur van 91 graden heeft bereikt, mogen de ribs uit de verpakking. Voor de malsheid van het vlees is het belangrijk dat je makkelijk door het vlees kunt prikken, is dit niet zo? Laat dan het vlees nog even ingepakt tot dit wel mogelijk is.

  13. 8

   Vervolgens pak je de ribs opnieuw in met schoon aluminiumfolie, zonder het overgebleven vet. Laat ze in deze verpakking nog een halfuur buiten de barbecue rusten.

  14. 9

   Als het goed is trek je nu super gemakkelijk het vlees van het bot. Snijd het vlees tegen de draad in en geniet van een heerlijk vleesgerecht!

  15. 10

   Dit recept is in samenwerking met Peetsbbq