• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Perfect voor de feestdagen

    Het is een perfect gerecht voor shared dining met vrienden en familie en een plaatje op een feestelijk gedekte tafel tijdens de kerstdagen. Beef Wellington heeft wat voorbereiding nodig, en kan daarom het best vooraf gemaakt worden. Een dag in de koelkast doet de Ossenhaas juist goed!  

    Het is een echte showstopper tijdens het kerstdiner, de decembermaand of tijdens de feestdagen: Beef Wellington. Wat het is? Een traditioneel, oorspronkelijk Brits hoofdgerecht, van een medium-rare gebakken Ossenhaas, gerold in een laag Duxelles (een mengsel van onder andere champignons en paddenstoelen), serranoham en omwikkeld met een gouden korst van bladerdeeg.

    De allerbeste Ossenhaas voor jouw Beef Wellington

    Bij The Meatlovers kun je terecht voor vlees van wereldklasse. Zo ook voor de perfecte vulling van jouw Beef Wellington: Ossenhaas. In onze webshop hebben wij verschillende soorten Ossenhaas beschikbaar, van verschillende afkomsten en in verschillende prijsklassen. Ga jij voor een traditioneel stuk Black Angus of hemelse Wagyu? De keuze is aan jou. Kijk snel naar ons aanbod aan Ossenhaas

    The Meatlovers - Ossenhaas

    Ossenhaas Australië Black Angus

    De Ossenhaas Australië Black Angus is één van de beste keuzes voor een smaakvolle en malse ossenhaas voor een Beef Wellington. Black Angus is één van de meest smaakvolle  rundvleesrassen en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in een overheerlijke Beef Wellington. Doordat de angus runderen ook nog eens 120 dagen graangevoerd zijn bevat deze ossenhaas ook nog eens zeer goede marmering. Bekijk nu deze heerlijke ossenhaas via de onderstaande button!

    The Meatlovers - Ossenhaas Australië Black Angus

    Hoe maak je een perfecte Beef Wellington?

    De geschiedenis weet je nu, jouw favoriete Ossenhaas van The Meatlovers is in huis: laten we deze winter iets prachtigs op tafel zetten! Met ons recept in samenwerking met Meester Chef Jonathan Zandbergen kun je niet fout gaan. De perfecte Beef Wellington, die maak jij deze feestdagen zelf!

    Waar komt de naam Beef Wellington vandaan?

    Helemaal zeker weten we het niet, maar er gaat een gerucht dat de Beef Wellington is bedacht door een van de koks van de Britse veldheer, staatsman en premier Arthur Wellesley. Hij was hertog van Wellington en had de bijnaam ‘De Ijzeren Hertog’. Hij is vooral bekend doordat hij Napoleon versloeg tijdens de slag om Waterloo in 1815. Tijdens een diner om dit heugelijke feit te eren, werd de Beef Wellington bedacht.  

    De ossenhaas bakken voor de Beef Wellington

    De bereiding van de ossenhaas is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de Beef Wellington. De eerste stap tijdens de voorbereiding bij het maken van een Beef Wellington, is het voorverwarmen van de oven. Doe dit op 220°. Verhit daarna een bakpan met een laagje olie. We beginnen bij de basis en het hart van de Beef Wellington, de Ossenhaas. Bak de Ossenhaas op laag/gemiddeld vuur rondom, tot hij goudbruin is. Haal hem daarna uit de pan, laat even afkoelen en leg de Ossenhaas vervolgens in de koeling om te rusten.

    Het samenstellen van de Beef Wellington

    Na het maken van de Duxelles is het tijd om de Beef Wellington samen te stellen. Leg eerst drie lagen vershoudfolie neer, hierop gaan we de Beef Wellington prepareren. We beginnen met de Serranoham. Leg de ham dakpansgewijs in een rechthoek. Voor de juiste afmeting (om de Ossenhaas volledig in te kunnen wikkelen met ham), zorg je ervoor dat de rechthoek 3 keer de breedte en 3 keer de dikte van het vlees heeft. 

    Verdeel de Duxelles over de ham. Leg de Ossenhaas in het midden en rol deze in de ham en Duxelles. Trek de rol strak aan met de tweede laag folie. Leg hierna de rol, jouw ‘kale’ Beef Wellington, terug in de koeling. 

    De buitenste laag van de Beef Wellington

    We gaan nu de buitenste laag van de Beef Wellington maken. Hiervoor bestrooien we de werkbank (of je aanrecht) eerst met een beetje bloem. Leg een plak bladerdeeg in de lengte neer. Haal de Ossenhaas uit de folie en plaats deze in het midden van het bladerdeeg. Rol het vlees strak in met een overlap van 1 centimeter. Leg de rol met de overlap naar beneden en snij het overtollige bladerdeeg weg. Plaats jouw Wellington daarna weer in de koeling. Leg de tweede plak bladerdeeg neer en maak een patroon, bijvoorbeeld met de hulp van een rasterroller. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander patroon. 

    Klop een eierdooier los. Haal de opgerolde Ossenhaas uit de koeling en bestrijk deze met het ei. Leg het bladerdeeg met patroon op de rol en werk dit netjes bij. Bestrijk deze ook met eidooier 

    Het bakken van de Beef Wellington

    Bak de Beef Wellington eerst voor 15 min op 220°. Draai daarna de temperatuur terug naar 180° en bak nog 20 minuten. Gebruik een kernthermometer en zorg dat je de Beef Wellington bakt tot een kerntemperatuur van ongeveer 45°. Heeft jouw Wellington de juiste kerntemperatuur bereikt? En heeft hij een mooie gouden korst? Dan mag hij uit de oven. Laat de Wellington ten minste 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. De warmte trekt het vlees namelijk nog ongeveer 10 graden door en gaart de Ossenhaas tot een mooie media-rare. De exacte baktijd van jouw Wellington is afhankelijk van het gewicht van de gebruikte Ossenhaas. Hoe dikker het vlees, hoe langer deze nodig heeft om gaar te worden. Check jouw Beef Wellington daarom regelmatig en let goed op de kerntemperatuur. Na het rusten mag je jouw Beef Wellington naar hartenlust opensnijden, genieten van de mooie rode kleur van jouw perfect gebakken Ossenhaas en smullen! Eet smakelijk! 

    Mini Beef Wellington

    Mini Beef Wellingtons zijn de ideale culinaire traktatie voor de feestdagen, en hier is waarom. Deze kleine smaakbommetjes combineren alle heerlijkheid van de traditionele Beef Wellington in een handzame hapgrootte. De malse stukjes rundvlees, omhuld door een knapperig laagje bladerdeeg gevuld met duxelles en omgeven met serranoham, bieden een perfecte balans van smaken en texturen. 


    Bekijk nu ons heerlijke recept en maak jouw eigen mini Beef Wellington vandaag nog!

    The Meatlovers - Mini Beef Wellington Bites | Recept

    Wat eet je bij Beef Wellington?

    Bijgerechten en sauzen spelen een belangrijke rol bij het serveren van Beef Wellington. Deze heerlijke en feestelijke hoofdmaaltijd verdient bijpassende smaken en texturen om het gerecht compleet te maken. Hier zijn enkele suggesties voor bijgerechten en sauzen die perfect samengaan met Beef Wellington:

    1. Aardappelpuree: Romige aardappelpuree is een klassieke begeleider van Beef Wellington. Het biedt een zachte en smeuïge textuur die goed past bij de sappige biefstuk en het krokante bladerdeeg. Voeg boter, room en knoflook toe voor extra smaak.

    2. Champignonsaus: Champignons passen perfect bij de vulling van duxelles in Beef Wellington. Maak een smaakvolle champignonsaus door champignons te sauteren met sjalotten, knoflook en tijm. Voeg vervolgens wat bouillon, room en een scheutje rode wijn toe. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

    3. Rode wijnsaus: Een rijke en hartige rode wijnsaus is een uitstekende keuze bij Beef Wellington. Reduceer rode wijn met sjalotten, knoflook, tijm en een scheutje runderbouillon tot een smaakvolle saus. Zeef de saus en voeg indien gewenst een klontje boter toe voor extra glans en smaak.