1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Botermalse Shortribs van de BBQ

Botermalse Shortribs van de BBQ

Ingrediënten

  • 1 kg Shortribs
  • Tabasco Smoked
  • Beef it up Low & Slow
  • 3 dunne plakjes roomboter
  • 1 el basterdsuiker

Bereidingstijd: 360 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Exclusief recept van PeetsBBQ

Voorbereiding:
Haal je shortribs een half uur van tevoren uit de koeling.

Bereiden:
Stook de BBQ op tot 110c indirect.

Begin nu aan het behandelen van het vlees. Haal het overtollige vet weg aan de bovenkant van je shortrib, pas op dat je niet in het vlees snijdt!

Als je de vetrand hebt weggehaald, smeer je de rib in met Tabasco en voorzie je de shortribs met een laagje BBQ rub, ik koos hier voor de Beef it up: Low & Slow van The Meatlovers.

Als je BBQ op temperatuur is, voeg je het rookhout toe en leg je de shortrib op de BBQ met de botzijde naar beneden. Laat deze nu minimaal 3 uurtjes liggen.

Na deze 3 uur kun je kijken of de rub vastzit aan het vlees. Als dit niet zo is, laat je de shortrib nog even liggen tot hij dit punt bereikt heeft. Bij mij was dit dus het geval, het duurde nog een half uurtje. In dit half uur, heb ik nog een klein beetje rub, Beef rub Saus Guru erover heen gedaan, voor net wat extra bite.

Als je eerste laag rub nu vastzit, is het tijd om je ribs in te pakken. Voeg tijdens het inpakken de roomboter en de basterdsuiker toe.

Pak de ribs in met twee lagen aluminiumfolie. Als je ribs een kerntemperatuur van 91c graden hebben bereikt, mogen ze uit de verpakking. Kijk nu wel even of je gemakkelijk met een thermopen door het vlees komt. Dit moet net zo makkelijk gaan als je door een pot met pindakaas gaat. Mocht dit niet het geval zijn. Laat je ze nog even liggen tot dat dit wel kan!

Zijn je ribs goed ? Pak ze dan opnieuw in, doe dit wel zonder het overgebleven vet.
Laat je ribs nu voor een half uurtje rusten.

De botten vallen nu van je rib, snij de rib tegen de draad in, in plakjes.

Je kunt deze ribs heerlijk gebruiken bij een maaltijd, maar ik vond het zo lekker dat ik het gebruikte als een snack bij een lekker glaasje Bourbon!

Smakelijke groet,

Peter

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu