• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten

    • 230 gram Zelfrijzende bloem
    • 210 gram Yoghurt
    • 250 gram Griekse yoghurt
    • 1 theelepel Bakpoeder
    • 1 teen Knoflook

    Meer

    Kruiden

    • 1 eetlepel fijngesneden Peterselie
    • 2 eetlepels Tijm

    Meer

    Bereidingswijze

    Gegrilde lamsspiesjes, kruidige Chimichurri, crèmige Labneh en zelf gebakken Flatbread. Geniet hiervan met z’n tweetjes en eet dit als shared hoofdgerecht. Of grill de lamsspiesjes op de barbecue en serveer je ze als hapje of fingerfood. Eén ding is zeker, iedereen zal er gek op zijn! Deze lamsspies komt van één van de meest malse stukken vlees van het lam. Het vlees kruiden we met een BBQ rub op basis van Chipotle peper, uienpoeder, knoflookpoeder, mosterdzaad, koriander, peterselie, oregano, rozemarijn, salie & citroenschil. De rub is iets pittig, maar niet te heet.

    Belangrijk aan dit recept: 1 dag op voorhand de Labneh klaarzetten. Verder is dit helemaal geen moeilijk recept. Als je het nog makkelijker wilt maken, koop dan kant en klare Naan, in plaats van deze Flatbread zelf te bakken. Maar, huisgemaakt blijft toch het lekkerst!

    Lamsspiesen:

    1. We smeren de lamsspiesen licht in met olijfolie. Zo blijft onze rub beter aan het vlees plakken.
    2. We kruiden nu royaal met de Snappy Beef Steak rub.
    3. We grillen of bakken de spiesen totdat deze mooi rosé zijn (50-52 graden Celsius kerntemperatuur).

    Flatbread:

    1. Meng 230gr bloem, 1tl zout en 1tl bakpoeder in een grote kom. Voeg 210gr yoghurt en 1 eetlepel olijfolie toe.
    2. Kneed het geheel totdat je een mooi deeg hebt.

    Dit recept is geschreven gemaakt in samenwerking met Kris Kookt