1. Home
  2. /
  3. Kriskookt
  4. /
  5. Lamsspies met Chimichurri, Labneh & Flatbread

Lamsspies met Chimichurri, Labneh & Flatbread

Ingrediënten

  • 4 lamsspiesen
  • bbq rub snappy beefsteak
  • olijfolie
  • 230 gr zelfrijzende bloem
  • 210 gr yoghurt
  • zout
  • peper
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el fijn gesneden peterselie
  • 2 el tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 0.5 rode peper
  • 3 el witte wijnazijn
  • 250 gr Griekse yoghurt

Bereidingstijd: 120 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Gegrilde lamsspiesjes, kruidige Chimichurri, crèmige Labneh en zelf gebakken Flatbread. Geniet hiervan met z’n tweetjes en eet dit als shared hoofdgerecht. Of grill de lamsspiesjes op de barbecue en serveer je ze als hapje of fingerfood. Eén ding is zeker, iedereen zal er gek op zijn! Deze lamsspies komt van één van de meest malse stukken vlees van het lam. Het vlees kruiden we met een BBQ rub op basis van Chipotle peper, uienpoeder, knoflookpoeder, mosterdzaad, koriander, peterselie, oregano, rozemarijn, salie & citroenschil. De rub is iets pittig, maar niet te heet.

Belangrijk aan dit recept: 1 dag op voorhand de Labneh klaarzetten. Verder is dit helemaal geen moeilijk recept. Als je het nog makkelijker wilt maken, koop dan kant en klare Naan, in plaats van deze Flatbread zelf te bakken. Maar, huisgemaakt blijft toch het lekkerst!

Lamsspiesen:

  1. We smeren de lamsspiesen licht in met olijfolie. Zo blijft onze rub beter aan het vlees plakken.

  2. We kruiden nu royaal met de Snappy Beef Steak rub.

  3. We grillen of bakken de spiesen totdat deze mooi rosé zijn (50-52 graden Celsius kerntemperatuur).


Flatbread:

  1. Meng 230gr bloem, 1tl zout en 1tl bakpoeder in een grote kom. Voeg 210gr yoghurt en 1 eetlepel olijfolie toe.

  2. Kneed het geheel totdat je een mooi deeg hebt.

  3. Laat het deeg 30 minuten rusten.

  4. Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg tot een stevige bol.

  5. Verdeel het deeg in 10 kleine bolletjes. Laat dit opnieuw 10 minuten rusten.

  6. Rol de porties van het flatbread uit met een deegrol tot kleine pannenkoekjes.

  7. Smeer het deeg aan beide kanten in met olijfolie.

  8. (Normaal wordt flatbread in de pan gebakken, maar wij vinden deze versie uit de oven zeker zo lekker)

  9. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.

  10. Bak 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

  11. Draai ze om, bak nog eens 4 minuten in de oven.


Chimichurri:

  1. Snijd 1 teentje knoflook en snipper 1 sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Hou je van een beetje pit Laat de zaadjes er dan wel inzitten.

  2. Meng 3 el oregano, 1 el peterselie en 2 el tijm met 100ml olijfolie, 3el azijn, peper en zout.

  3. Voeg eventueel extra olijfolie of azijn toe naar smaak.


Labneh:

  1. Neem een mengkom en hang hier een zeef in. Leg in die zeef een schone natte theedoek.

  2. Doe hier de 250gr yoghurt in en vouw de theedoek dicht.

  3. Zet de yoghurt een nacht in de koelkast.

  4. Haal de yoghurt uit de koelkast. Je ziet nu dat het zure vocht uit de yoghurt is gelopen en onderin de kom zit. Wat achtergebleven is in de doek, is een crèmige dikke substantie, de hangop.

  5. Giet het vocht weg. Breng de crèmige yoghurt op smaak met peper en zout.


Eet smakelijk!

Dit recept is in samenwerking met kriskookt.be geschreven.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu