• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 60gr Boter (ongezouten)
    • 100gr bloem (+ extra)
    • 300gr Runderbouillon
    • 4gr Gelatine
    • 30gr Sjalot gesnipperd

    Meer

    Bereidingswijze

    Bereid het vlees een avond van tevoren, zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.

    Spoel het stuk vlees schoon onder het koude water en dep het droog met een stuk keukenpapier. Snij nu het overtollige vet weg.

    Smeer het gehele stuk vlees in met de Tabasco en voorzie het vlees van de Rub. Ik heb ervoor gekozen om het vlees vervolgens in vacuüm te verpakken. Mocht je geen vacuümmachine hebben, kun je het vlees ook in een zip-zak doen. Leg het stuk vlees nu weg in de koeling.

    Bereiden:
    Bereid je BBQ indirect voor en zorg dat deze een temperatuur van ongeveer 110c heeft.
    Als je BBQ deze temperatuur heeft bereikt, voeg je het rookhout toe en leg je het vlees erop.

    Als het stuk vlees een kerntemperatuur van 60c heeft bereikt, lak je hem af met de saus. Laat je stuk vlees nu weer voor 1 uur indirect op de BBQ liggen.

    Haal het vlees nu van de BBQ en pak het vlees vervolgens in aluminiumfolie in. Voeg tijdens het inpakken nog wat extra saus eraan toe. Door het inpakken van het vlees, zal het vlees garen in zijn eigen vetten. Bij een kerntemperatuur van 99c kan het vlees van de BBQ.

    Haal het vlees nu voorzichtig uit de folie, pas op, er zal veel vet aanwezig zijn. Gooi dit vet niet weg. Je kunt een klein beetje hiervan dadelijk gebruiken om over het gepulde beef te gooien. Maar je beef moet nu eerst nog een uurtje rusten voordat hij gepulled kan worden. Dit doe je door het vlees nogmaals in te pakken met aluminiumfolie en er vervolgens een theedoek omheen te wikkelen, leg dit nu voor 1 uurtje in een koelbox. Na dit uurtje kun je het vlees in mooie pullen. Voeg nog eventueel wat opgevangen vet eraan toe. Let op dat je er geen soep van gaat maken!

    Nu ga je er bitterballen van maken!

    Smelt de boter in de sauspan (ik gebruikte een gietijzeren sauspan). Voeg vervolgens de bloem toe en meng alles goed door elkaar met een silicone spatel. Laat dit nu voor ongeveer 3 min rustig bakken zodat de bloem gegaard is.

    Voeg vervolgens de afgekoelde bouillon eraan toe en meng dit allemaal tot een samenhangde massa. Haal nu je sauspan van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze door de vulling. Laat het nu nog 2 minuten afkoelen.

    Doe nu de overige ingrediënten erbij en meng nu alles met de spatel goed door elkaar. Schenk alles in een ovenschaal en dek deze goed af met huishoud folie. Zet de bak nu voor ongeveer 6 uur weg in de koeling zodat de ragout kan opstijven.

    Rol de ragout tot balletjes van ongeveer 20 gram. Hou dit gewicht aan voor alle balletjes.
    Nu kun je mooie ronde balletjes rollen, let op dat je niet te hard duwt, want je wilt het liefste geen scheuren in je balletje.

    Haal je bolletjes nu door de bloem, vervolgens door het los geklopte eiwit (pas op dat je geen schuimend eiwit hebt) en dan door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Op deze manier worden ze net iets krokanter.

    Bak de bitterballen in de frituur pan op 180c voor ongeveer 3/4 min.

    Laat het smaken!

    Pro tip (optioneel): Maak er gerust meer, je Chuck Roast is toch groot genoeg. Je kunt de bitterballen makkelijk invriezen en verdelen onder je familie/ vrienden of natuurlijk later nog eens maken!

    Smakelijke groet