Ingrediënten
Producten
Overige ingrediënten:
- 1,5 glas rode wijn
- 1 prei
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 200g risottorijst
Meer
Bereidingswijze
- We beginnen met het bereiden van de bouillon. Doe hiervoor de eendenbouten en chorizo worsten in een pan.
- Snijd het groen van de prei, de wortel en 1 ui grof. Voeg deze toe aan de pan. Roer door en voeg vervolgens ook de tijm, laurier en peperbolletjes toe.
- Zet het geheel onder water en breng aan de kook.
- Voeg 1 glas rode wijn toe en laat gedurende 1 uur zachtjes pruttelen.
- Haal de eendenbouten en chorizo uit de bouillon. Zeef de bouillon en kook eventueel nog even verder tot er 400ml bouillon over blijft.
- Pluk het vlees van de eendenbouten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Snipper de andere ui, plet de knoflook en snijd het wit van de prei fijn.
- Verhit olijfolie in een ruime pan. Voeg hier de knoflook, prei en ui aan toe en bak een paar minuten.
- Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak kort mee.
- Voeg de 400ml bouillon toe aan de pan. Laat zachtjes pruttelen totdat de bouillon verdampt is en de rijst gaar is.
- Voeg de geplukte eend toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de chorizo in plakjes en verdeel deze bovenop de rijst.
- Verdeel het geheel in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
- Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door KrisKookt.be.