• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 1,5 glas rode wijn
    • 1 prei
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 200g risottorijst

    Meer

    Bereidingswijze

    1. We beginnen met het bereiden van de bouillon. Doe hiervoor de eendenbouten en chorizo worsten in een pan.
    2. Snijd het groen van de prei, de wortel en 1 ui grof. Voeg deze toe aan de pan. Roer door en voeg vervolgens ook de tijm, laurier en peperbolletjes toe.
    3. Zet het geheel onder water en breng aan de kook.
    4. Voeg 1 glas rode wijn toe en laat gedurende 1 uur zachtjes pruttelen.
    5. Haal de eendenbouten en chorizo uit de bouillon. Zeef de bouillon en kook eventueel nog even verder tot er 400ml bouillon over blijft.
    6. Pluk het vlees van de eendenbouten.
    7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
    8. Snipper de andere ui, plet de knoflook en snijd het wit van de prei fijn.
    9. Verhit olijfolie in een ruime pan. Voeg hier de knoflook, prei en ui aan toe en bak een paar minuten.
    10. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak kort mee.
    11. Voeg de 400ml bouillon toe aan de pan. Laat zachtjes pruttelen totdat de bouillon verdampt is en de rijst gaar is.
    12. Voeg de geplukte eend toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
    13. Snijd de chorizo in plakjes en verdeel deze bovenop de rijst.
    14. Verdeel het geheel in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
    15. Eet smakelijk!

    Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door KrisKookt.be.