Bao Bun met Aziatische Rundsburger
120 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Ingrediënten Rundsburger:
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 2 lente uitjes
- 1 teen knoflook
- 1 tl sambal
Meer
Ingrediënten Bao Bun:
- 440 g bloem
- 260 ml mek
- 11 g droge gist
- 30 g suiker
- 0,5 tl zout
Meer
Ingrediënten Aziatische Topping:
- 1 rode ui
- 2 lente uitjes
- 1 el koriander, fijngesneden
- 1 rode peper
- 1 el sesamolie
Meer
Overige benodigdheden:
- Radijs
- Komkommer
- Keukenmachine
- Stoommandjes
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Rundsburger:
- Meng alle ingrediënten met het gehakt in een kom.
- Brend op smaak met peper en zout.
- Maak burgers van ongeveer 70 gram.
- Bak de burgers in de pan met een klontje boter.
Bereidingswijze Bao Buns:
- Warm de melk zachtjes op tot de melk lauwwarm is (ongeveer 40 graden).
- Doe de bloem, droge gist, suiker, zout en bakpoeder in de mengkom van jouw keukenmachine.
- Laat de keukenmachine op de zachte stand even draaien.
- Giet hier zachtjes de lauwe melk en 1 el olijfolie bij.
- Laat het deef ongeveer 10 minuten zachtjes kneden.
- Laat het deeg een uur rusten/rijzen met een handdoek over de kom.
- Kneed het deef opnieuw voor een paar minuten.
- Maak bolletjes van ongeveer 50 gram en leg deze op een stukje bakpapier. Dek de bolletjes af met een handdoek.
- Laat de bolletjes voor 25 minuten rusten.
- Leg de bolletjes in stoommandjes.
- Klop het eigeel los, wrijf hier de bovenkant van de bun mee in en strooi hier sesamzaadjes overheen.
- Stoom de buns voor 15 minuten.
Bereidingswijze Aziatische Topping en afwerking:
- Snijd de rode ui, lente ui, koriander en rode peper fijn. Doe dit in een kleine kom.
- Voeg hier de sesamolie, sushiazijn, olijfolie, limoensap, suiker en zout aan toe.
- Snijd de gestoomde bao buns doormidden en leg hier de rundsburger tussen.
- Lepel er een beetje Aziatische Topping op.
- Maak de burger af met plakjes komkommer en radijs.
- Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door KrisKookt.be.