Ingrediënten
Producten
Beefhammer
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Cayennepeperpoeder
- Zout en peper
Meer
Gorditas
- Gorditas
- Jalapeno
- Witte ui
- Rode ui
- Rode kool
Meer
Bereidingswijze
Beefhammer voorbereiden
- Laat de beefhammer op kamertemperatuur komen.
- Laat het vlies aan de beefhammer zitten. Dit zorgt voor extra stevigheid tijdens het barbecueën.
- Zet de beefhammer in een diepe bak waar die een lange tijd in kan blijven staan.
- Snijd het vlies op enkele plekken in en stop hier een knoflookteentje in.
- Maak het fond klaar door het op te warmen zodat de eiwitstolsels oplossen. Vervolgens laat je het een klein beetje koelen.
- Vul een injecteerspuit met het fond en injecteer de beefhammer op verschillende plekken.
- Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, peper en zout. Dit wordt je rub.
- Smeer vervolgens het vlees in met mosterd en bestrooi rijkelijk met de rub.
- Dek de hammer af en zet hem voor een nacht in de koelkast.
Beefhammer bereiden
- Bereid de barbecue voor indirecte hitte en laat 'm op een temperatuur van 110 graden komen. Plaats een lekbak onder het rooster voor de beefhammer.
- Gebruik zoet rookhout, van bijvoorbeeld kersenhout.
- Plaats de hammer met thermometer op de barbecue en laat garen tot een kerntemperatuur van 76 graden. Haal de beefhammer van de barbecue zodra deze temperatuur is bereikt.
- Stook de barbecue op naar 140 graden en pak ondertussen de beefhammer in met aluminiumfolie. Eventueel kan je nog wat fond toevoegen.
- Gaar de beefhammer tot deze een kerntemperatuur van 96 graden heeft bereikt.
- Haal de beefhammer van de barbecue en laat het in folie minimaal 45 minuten rusten. Dit kan bijvoorbeeld in een afgedekte bak, zolang het maar warm blijft.
- Daarna kan je het vlees gaan pullen!
Gorditas bereiden
- Warm de gorditas op boven een vuurtje en geef ze een mooie kleur. Dit kan bijvoorbeeld op de barbecue of boven het gasfornuis.
- Snijd de jalapeno, ui, rode ui en rode kool klein.
- Maak van de avocado een guacamole door de avocado te prakken en limoensap, cayennepeper en knoflookpoeder toe te voegen.
- Verspreid de guacamole over de gorditas en verdeel het vlees en de overige ingrediënten hierover.
- Voeg er limoensap, tabasco en barbecue saus naar smaak aan toe.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt