• V.a. € 100,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 100,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Producten

    Beefhammer

    • Paprikapoeder
    • Knoflookpoeder
    • Uienpoeder
    • Cayennepeperpoeder
    • Zout en peper

    Meer

    Gorditas

    • Gorditas
    • Jalapeno
    • Witte ui
    • Rode ui
    • Rode kool

    Meer

    Bereidingswijze

    Beefhammer voorbereiden

    1. Laat de beefhammer op kamertemperatuur komen.
    2. Laat het vlies aan de beefhammer zitten. Dit zorgt voor extra stevigheid tijdens het barbecueën.
    3. Zet de beefhammer in een diepe bak waar die een lange tijd in kan blijven staan.
    4. Snijd het vlies op enkele plekken in en stop hier een knoflookteentje in.
    5. Maak het fond klaar door het op te warmen zodat de eiwitstolsels oplossen. Vervolgens laat je het een klein beetje koelen.
    6. Vul een injecteerspuit met het fond en injecteer de beefhammer op verschillende plekken.
    7. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, peper en zout. Dit wordt je rub.
    8. Smeer vervolgens het vlees in met mosterd en bestrooi rijkelijk met de rub.
    9. Dek de hammer af en zet hem voor een nacht in de koelkast.

    Beefhammer bereiden

    1. Bereid de barbecue voor indirecte hitte en laat 'm op een temperatuur van 110 graden komen. Plaats een lekbak onder het rooster voor de beefhammer.
    2. Gebruik zoet rookhout, van bijvoorbeeld kersenhout.
    3. Plaats de hammer met thermometer op de barbecue en laat garen tot een kerntemperatuur van 76 graden. Haal de beefhammer van de barbecue zodra deze temperatuur is bereikt.
    4. Stook de barbecue op naar 140 graden en pak ondertussen de beefhammer in met aluminiumfolie. Eventueel kan je nog wat fond toevoegen.
    5. Gaar de beefhammer tot deze een kerntemperatuur van 96 graden heeft bereikt. 
    6. Haal de beefhammer van de barbecue en laat het in folie minimaal 45 minuten rusten. Dit kan bijvoorbeeld in een afgedekte bak, zolang het maar warm blijft.
    7. Daarna kan je het vlees gaan pullen!

    Gorditas bereiden

    1. Warm de gorditas op boven een vuurtje en geef ze een mooie kleur. Dit kan bijvoorbeeld op de barbecue of boven het gasfornuis. 
    2. Snijd de jalapeno, ui, rode ui en rode kool klein. 
    3. Maak van de avocado een guacamole door de avocado te prakken en limoensap, cayennepeper en knoflookpoeder toe te voegen.
    4. Verspreid de guacamole over de gorditas en verdeel het vlees en de overige ingrediënten hierover.
    5. Voeg er limoensap, tabasco en barbecue saus naar smaak aan toe.
    6. Eetsmakelijk!

    Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt