Ingrediënten

Producten

4 Hazenrugfilets

Overige ingrediënten

  • 250 gram Gemengde paddenstoelen
  • 2 takken verse Tijm, grof gehakt
  • 75 milliliter Rode port
  • 150 milliliter Vleesbouillon
  • 1 teen Knoflook

Meer

Bereidingswijze

  1. Dep de filets droog en bestrooi met peper en zout. Wrijf de stukken in met de uitgeperste knoflook. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de filets rondom snel bruin. Leg ze in een braadslede en schuif in de oven. Laat de filets in ca. 10 minuten gaar worden.
  3. Bak ondertussen de paddenstoelen met de tijm in de koekenpan in een minuut of twee bruin. Schep naast het vlees in de braadslede. Blus de braadpan af met de port en roer de bouillon erdoor. Laat de saus een minuut of 5 inkoken.
  4. Haal uit de oven en snijd de hazenrugfilets in plakken. Verdeel over 4 borden en schep de paddenstoelen ernaast. Schenk wat saus over het vlees en serveer de rest er apart bij. Lekker met aardappel-knolselderij puree.