Ingrediënten
Producten
Ingrediënten champignonsaus:
- 250g kastanjechampignons
- 1 ui
- 200 ml champignonbouillon
- 2 el bloem
- 100 ml kookroom
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze champignonsaus:
- Verhit de olijfolie in een pan en bak het uitje.
- Voeg de kastanjechampignons toe aan de pan en bak tot de champignons een beetje zacht zijn.
- Voeg de 2 eetlepels bloem toe en roer door.
- Voeg de 200ml champignonbouillon toe en blijf even roeren tot dit een gladde saus is.
- Laat de saus een paar minuten indikken.
- Voeg 100ml kookroom toe en roer door de saus.
- Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Bereidingswijze Hertenbiefstuk:
- BBQ: grill de hertenbiefstuk medium-rare in een skiller op een barbecue van 220 graden.
- Pan: braad de hertenbiefstuk in een hete pan aan beide zijden kort aan. In totaal ongeveer 8 minuten.
- Serveer de hertenbiefstuk met de champignonsaus. Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door thebarbecuelovers.