Iberico Spareribs van de barbecue met Zoet-Pittige Oosterse Rub
100 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Oosterse rub:
- 1 rode peper
- 2 knoflookteentjes
- 1 citroengras
- 4 cm gember
- 1 tl five spice specerijen of poeder
Meer
Overige benodigdheden:
- Rooksnippers
- Aluminiumfolie
Meer
Bereidingswijze
Oosterse Rub
- Rooster de specerijen in een droge pan en maal fijn in een vijzel of keukenmachine.
- Snijd de rode peper, knoflook, citroengras en gember in kleine blokjes. Voeg toe aan de specerijen en maal dit fijn.
- Voeg de bruine suiker toe en maal alles tot een pasta. Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe en meng het geheel goed door elkaar.
De Spareribs
- Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 180 graden.
- Dep de spareribs droog en wrijf de rub er royaal op. Doe dit eerst aan de holle kant en vervolgens aan de bolle kant.
- Wikkel de spareribs in een dubbele laag aluminiumfolie en leg deze op de barbecue met de deksel dicht.
- Na een halfuur breng je de temperatuur van de barbecue terug naar 100 graden en laat je de spareribs nog een uur op dit temperatuur liggen.
- Na een totale gaar tijd van 1,5 uur maak je het aluminiumfolie aan de bovenkant open en voeg je houtsnippers bij de kolen. Sluit de barbecue en laat de spareribs 5 minuten roken.
- Haal na deze 5 minuten de spareribs van de barbecue en geniet van een heerlijke smaaksensatie!