Ingrediënten
Producten
Ingrediënten marinade:
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el oregano
- 1 el verse tijm
- 1 tl paprika poeder
- 2 el verse citroensap
Meer
Overige ingrediënten:
- 500 g krieltjes mix
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Marinade:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
- Voeg 3 kwart van de marinade toe aan een zak of bak en plaats de Iberico Filet hierin.
- Laat de Iberico Filet minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
- Bewaar de rest van de marinade ook in de koelkast als marinade voor de krieltjes.
- Was de krieltjes vast en snijd ze doormidden.
Bereidingswijze Iberico Filet:
- Maak de BBQ klaar op een temperatuur van 200 graden, directe hitte.
- Grill de Iberico Filet even kort tot deze een mooi kleurtje heeft gekregen.
- Bouw de BBQ nu om naar 150 graden, indirecte hitte.
- Voeg in een ovenschaal of grote skillet de gesneden krieltjes toe en giet de bewaarde marinade hier overheen.
- Plaats de Iberico Filet tussen de krieltjes en laat deze 45 minuten tot een uur garen.
- Houd de temperatuur goed in de gaten: haal de ovenschaal eraf als de kerntemperatuur van 57 graden is bereikt.
- Serveer de loaded Iberico Filet met bijvoorbeeld een frisse salade. Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @BBQ_rookie.