Zalmfilet uit de oven met Linzen en Broccoli
30 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Voor de zalmfilet:
- 2 el olijfolie
- 1 el mosterd
- Snufje tijm
- 0,5 citroen
- 1 teen knoflook
Meer
Overige ingrediënten:
- 1 broccoli
- 200g linzen
- 1 groentebouillonblokje
- 1 wortel
- 1 ui
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze zalm:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pers de knoflook en rasp de schil van een halve citroen.
- Meng de olijfolie, mosterd, tijm, citroenschil, knoflook en wat peper en zout in een kom.
- Marineer de zalm hiermee en leg de zalmfilets in de ovenschaal.
- Bak de zalm voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereidingswijze broccoli:
- Snijd de broccoli in roosjes (bewaar de steel voor bij de linzen).
- Meng de broccoli met olijfolie en een snufje peper en zout.
- Verdeel over een bakplaat en bak de broccoli voor 15-20 minuten on dezelfde voorverwarmde oven.
Bereidingswijze linzen:
- Snijd de ui, wortel, selderij en de steel van de broccoli in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Stoof hierin de gesneden groenten.
- Voeg na 3-4 minuten de linzen toe aan de pan. Voeg ook het bouilloonblokje toe met 400ml water. Breng aan de kook.
- Voeg de tijm en het laurierblad toe. Laat de groenten zachtjes sudderen tot al het water is verdampt.
- Breng op smaak met wat peper en zout en haal het laurierblad en het takje tijm uit de pan.
- Serveer de linzen met de broccoli en zalm uit de oven!
- Enjoy!
Dit recept is voor The Meatlovers gemaakt door Kris van kriskookt.be.