De lekkerste kruiden voor je ribeye

De lekkerste kruiden voor je ribeye

Het kruiden van de ribeye kan heel gemakkelijk, maar wanneer gewenst ook veel uitgebreider.
Veel mensen behandelen het stuk vlees gewoon als een biefstuk, met enkel peper en zout. Ook zijn er veel mensen die van een goede kruiden melange houden, laten wij die nou ook in ons assortiment hebben!

Peper en zout

Het bereiden van een ribeye met peper en zout is erg makkelijk, de kernwaarde van het bakken van een biefstuk worden hierbij gehanteerd.

  • Het vlees op kamertempratuur laten komen.
  • De ribeye droogdeppen met keukenpapier.
  • Olijfolie, peper en zout aan beide kanten.
  • De pan op hoog vuur heet laten worden.
  • 2 tot 3 minuten per kant bakken.
  • Laten rusten afgedekt met aluminiumfolie voor 3 tot 5 minuten.
  • De perfecte medium rare ribeye.

Pastrami spice

De pastrami spice is een stoere kruiden melange perfect voor het bereiden van rundvlees producten zoals een ribeye. Om de rub het beste te omschrijven zouden we zeggen rokerig met pit!

Deze rub komt het beste tot zijn recht als deze twee uur van te voren in kan trekken in het vlees.
Het beste proces hiervoor is om de ribeye eerst in te smeren met olie of mosterd zodat de kruiden beter binden aan de ribeye. De kruiden mogen altijd royaal toegepast worden aangezien dit meer toevoegt aan de smaak van het vlees, voornamelijk bij grotere stukken is dit van belang.

De ribeye met de rub is perfect om op de BBQ, grill of in de oven te bereiden.
Wil je nou een echte pastrami hiermee maken dan adviseren wij om hem nog even authentiek te roken!

Snappy beef steak

De snappy beef steak voegt diepte, karakter en een lichte rookaroma toen met een pittige twist.
Perfect te gebruiken voor een ribeye en een extra smaakdimensie toe te voegen.

Deze steak-kruiden geven meer diepte en karakter aan het vlees en voegen een licht rookaroma toe. Het ansjovisaroma versterkt de umamismaak. De rub/kruidenmix is iets pittig, maar niet heet.

Geweldig op elke steak. Om te voorkomen dat de kruiden verbranden, voeg je deze mix pas op het allerlaatst toe. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het vlees eerst te snijden en hierna de mix over het vlees heen te strooien naar smaak.

Bhutan Fusion

Waar de smaken van de authentieke Aziatische keuken samenkomen. Haal de smaak van Azië in huis met de aroma’s van anijs en Sichuan peper. Deze aroma’s creëren een licht zoete, pittige en rijke smaak met een volle kruidige geur. Perfect voor rundvlees en varkensvlees.

Deze kruiden melange kan zowel voor als na het bakken worden aangebracht. Voor het bakken insmeren met de rub geeft de kruiden de kans om dieper in het vlees te trekken en hierdoor een krachtigere smaak in het vlees vast te houden.

Beef it up low & slow

De beef it up low & slow is zeker niet het eerste waar je aan denkt bij een ribeye, maar laat je niet afschrikken, de kruiden zijn ook erg goed te gebruiken voor bij het normaal bakken!

De rub geeft een diepe, kruidge smaak aan het vlees met een heerlijk zoetje van de basterdsuiker en paprikapoeder! De basterdsuiker zal de buitenkant van het vlees laten karamelliseren (Maillard reactie), wat zorgt voor de mooie bruine en krokante korst. Ook is deze rub, zoals de naam doet vermoeden, perfect te gebruiken een low&slow bereiding of een reverse sear. De reverse sear zal een mooi resultaat geven bij een hele ribeye. De Beef it up rub is een echt smaakmaker.

Verschillende soorten ribeye

Wij van the meatlovers bieden graag een ruim aanbod, ook voor de ribeye hebben wij die.
In ons assortiment bieden wij de volgende soorten ribeye:

Een erg ruim assortiment, voor iedere ribeye liefhebber zijn of haar favoriete stuk!

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op de website in.

Delen via:

Laat je inspireren

Laatste nieuwsberichten

Menu