1. Home
  2. /
  3. Italiaans
  4. /
  5. Ossenhaas Tournedos met pittige kruidensaus

Ossenhaas Tournedos met pittige kruidensaus

Ingrediënten

  • 2 stuks ( á 150 gr) ossenhaas
  • 20 gr peterselie
  • 1 handje basilicum blaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gr ansjovis in olijfolie
  • 1 halve rode ui
  • 1 el citroensap
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl milde mosterd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 tl tabasco chipotle smoked
  • zout en peper
  • aardappel partjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Exclusief recept van PeetsBBQ

De saus
Voeg alle overige ingrediënten, buiten de aardappelpartjes, bij elkaar en doe hier nu een scheutje olijfolie bij. Mix dit vervolgens met een staafmixer. Voeg vervolgens wat peper en zout toe naar smaak. Voor een leuke uitstraling, kun je nog wat kappertjes los erbij doen en deze met een lepel erdoor roeren.

Voorbereiding
Haal een half uur van tevoren je vlees en de kruidensaus uit de koeling . De kruidensaus kan wat aangestijfd zijn door de koude temperatuur. Mocht hij nog te stijf blijven. Kan je nog wat extra olijfolie eraan toevoegen.

Breng de BBQ op temperatuur tot 190c, direct.
Zet de frituurpan aan op 180c zodat deze al kan opwarmen om je aardappelpartjes te bakken.
Voorzie als je BBQ op temperatuur is, het vlees van grof zeezout.

Bereiding
Als je BBQ op temperatuur is, laat je de skilet pan goed warm worden. Doe nu een klein scheutje olijfolie in de pan. Grill nu je vlees 3 minuten per kant tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 55c. Als het deze kerntemperatuur heeft bereikt, haal je het van de BBQ en laat je het even een paar minuten rusten voordat je het aansnijd.

Nu heb je de tijd om de aardappelpartjes te bakken.
Snij nu het vlees precies tegen de draad in en doe dit in goed verdeelde plakjes.
Maak nu je bord op met het vlees en de aardappelpartjes, voorzie het vlees van de kruidensaus (gebruik niet te veel saus).

Pro tip
Bereid je vlees in een goed verwarmde skilet pan, dit geeft het vlees een krokant en mooi kleurtje. Mocht je vlees nu al een mooi kleurtje hebben en de kern temperatuur niet hebben bereikt. Haal je het uit de skilet pan en leg je het stukje vlees indirect op de BBQ. Op deze manier kan hij rustig door garen tot hij zijn kern temperatuur heeft bereikt.

Laat het smaken!

Peter Jansen

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu