• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • De verschillende delen van de ossenhaas

  Van een hele Ossenhaas worden verschillende delen gebruikt. Zo snijden we van het dunste gedeelte Ossenhaaspuntjes. Deze worden veelal gebruikt in wok gerechten.

  De Tournedos is wellicht het meest heerlijke en malse deel van de ossenhaas. Dit deel wordt gesneden uit het dikke deel van de spier. Meer om van te genieten dus en overheerlijk met bijvoorbeeld een pittige kruidensaus.

  In het Nederlands noemen we het de biefstuk van de haas, maar onder vele bekend als de Franse filet mignon. Mignon is Frans voor ‘schattig’ en dat is hij dan ook, niet zwaar, gewoon perfect. Een superieur stuk vlees zonder vet dat smelt in de mond.

  Direct naar de Ossenhaas Argentinië Brangus

  Een klassieke smaak vol puurheid

  Bij de gedachte aan ossenhaas loopt bij menig mens het water in de mond. Logisch, want dit malse en sappige stuk rundvlees is ongeëvenaard. Van hele ossenhaas op de BBQ tot een overheerlijke tournedos in de pan. Door de veelzijdigheid zijn er dan ook tal van overheerlijke recepten beschikbaar. Zelfs de combinatie met pasta is mogelijk. Een heerlijke tagliatelle met ossenhaas, spinazie en brie. Of voor tijdens de feestdagen een malse en robuuste beef wellington. Bekijk deze en nog meer overheerlijke recepten hieronder!

  Ons aanbod

  Vind bij The Meatlovers eenvoudig jouw favoriet. Onze ossenhaas wordt uitvoerig gecontroleerd en gekeurd door specialisten. Hierdoor ben jij verzekerd van de beste kwaliteit wat je ook direct proeft. Wij hebben ossenhaas uit Australië, Argentinië en de USA. Allemaal even verrassend en smaakvol. Kies je voor Wagyu of ga je voor overheerlijke Black Angus? Aan watertanden ontkom je niet. Daar zorgen we bij The Meatlovers voor. Bestel je ossenhaas eenvoudig online!

  Direct naar de Ossenhaas Spanje Angus

  Dit is hoe je de ossenhaas de perfecte smaak geeft

  De ossenhaas is bij velen bekend als onmisbaar vlees tijdens de feestdagen. Hij wordt graag medium rare uitgeserveerd op een mooi gedekte tafel onder het genot van een goed glas rode wijn of donker bier. Daar hoort de perfecte bereiding bij.

  Optimaal genieten van je botermalse ossenhaas kan op allerlei manieren. Waar de een hem graag op smaak brengt met een volle handpalm zout en peper, geeft de ander graag wat meer pit aan de smaak. Voeg hiervoor bijvoorbeeld wat chili flakes toe en maak hem helemaal af met een teentje knoflook. De perfecte smaak creëer je natuurlijk door de juiste kruiden en specerijen te gebruiken.

  Bereidingswijzen

  Ossenhaas smaakt overheerlijk in een goede salade, komt perfect tot zijn recht in een 3-gangen-menu en leent zich uitstekend voor de barbecue. Je kunt de ossenhaas ook in de pan bereiden.

  Bereid de tournedos in de pan

  1. Laat de Tournedos eerst op kamertemperatuur komen en dep het droog. Op deze manier gaart het vlees beter.
  2. Bestrooi het met peper en zout, of andere gewenste kruiden.
  3. Bak de tournedos 1 minuut lang op hoog vuur aan beide kanten.
  4. Zet nu het vuur laag en laat de tournedos tot de gewenste kerntemperatuur komen. 52℃ voor rare en 56℃ voor medium-rare.
  5. Laat de tournedos nog 1-2 minuten rusten afgedekt onder aluminiumfolie.
  6. Nog meer smaak toevoegen? Geef je ossenhaas een boost door een klontje boter, sjalotjes en knoflook toe te voegen.

  Voor op de BBQ

  1. Laat de Ossenhaas eerst goed op kamertemperatuur komen. Dit is belangrijk voor de garing van het vlees.
  2. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  3. We gaan de ossenhaas middels een reverse sear bereiden. Zorg ervoor dat de dome hitte 120℃ is. Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 45℃ op indirecte hitte. Ga vervolgens door op directe hitte tot er een kerntemperatuur van 52℃ is bereikt. Dit kun je het beste doen met een dome temperatuur van 250℃.
  4. Bovenstaande temperaturen zijn voor een medium garing. Wil je de ossenhaas rare eten? Houdt dan een kerntemperatuur van 49 tot 54℃ Voor een medium-rare ossenhaas is dit 55 tot 57℃.

  Laat het vlees even rusten zodat deze goed op smaak komt.

  Wat is de Ossenhaas?

  Ossenhaas is een mals stuk vlees wat uit de lende, het stuk net boven de heup, van een rund wordt gesneden. Uit de Ossenhaas worden ook weer meerdere soorten steak gesneden. De verschillende soorten vlees van de ossenhaas zijn bijvoorbeeld; Ossenhaaspuntjes, Tournedos, Chateaubriand en Filet Mignon.

  Wat is de beste kerntemperatuur voor Ossenhaas?

  Afhankelijk welke garing gewenst is, kun je voor de Ossenhaas de volgende kerntemperatuur hanteren. Rare gebakken heeft een kerntemperatuur van 52℃ en voor medium-rare is een kerntemperatuur van 56℃ perfect.

  Hoe lang moet je Ossenhaas bakken?

  Laat het vlees een half uur van tevoren op temperatuur komen, dep het vlees droog. Bak de ossenhaas op hoog vuur voor 1 minuut rondom. Zet daarna het vuur lager en gaar het vlees nog 4-5 minuten. Laat de ossenhaas hierna een minuut of twee rusten afgedekt door aluminiumfolie.

  Ossenhaas in verschillende keukens

  In de Franse keuken staat ossenhaas bekend als "Filet de Bœuf" en wordt het vaak gebruikt voor de beroemde gerechten Chateaubriand en Rossini. Chateaubriand is een gegrilde of gebraden ossenhaas geserveerd met bearnaisesaus, terwijl Rossini ossenhaas combineert met ganzenlever en truffels.

  In de Italiaanse keuken wordt ossenhaas "Filetto di Manzo" genoemd. Het wordt vaak gebruikt voor gerechten zoals "Filetto al Pepe", een tournedos bedekt met een peperkorst en geserveerd met een romige saus, of "Carpaccio", dun gesneden plakjes ossenhaas gemarineerd in citroensap en olijfolie.

  Argentinië staat bekend om zijn liefde voor vlees, en ossenhaas, bekend als "Lomo", speelt een prominente rol in de Argentijnse keuken. Het wordt vaak gegrild en geserveerd met chimichurri-saus, een kruidige saus op basis van peterselie, knoflook, olijfolie en azijn.

  In de Japanse keuken wordt ossenhaas, bekend als "Gyūniku", gebruikt voor gerechten zoals "Sukiyaki" en "Shabu-Shabu". Sukiyaki is een hete stoofpot met dun gesneden ossenhaas, groenten en noedels, terwijl Shabu-Shabu dunne plakjes ossenhaas zijn die kort worden gekookt in een bouillon en vervolgens gedoopt in sauzen.

  De veelzijdigheid van ossenhaas maakt het een geliefd stuk vlees in verschillende keukens. Of het nu wordt gegrild, gestoofd, gebakken of rauw wordt geconsumeerd, ossenhaas biedt een delicate textuur en een subtiele smaak die culinaire creativiteit inspireert in verschillende culturen.