• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten voor de topping:

    • 125ml zure room
    • 125gr spekjes
    • 1 bosje bosuien
    • 1 zakje geraspte kaas
    • Whisky cocktailsaus

    Meer

    Overige ingrediënten:

    • 4 grote kruimige aardappelen
    • 2 maïskolven
    • Zout

    Meer

    Bereidingswijze

    Veel mensen denken bij een worst gelijk aan een lekker broodje. Maar wat als je het broodje vervangt voor iets anders, zoals bijvoorbeeld een gepofte aardappel? Zo heb je meteen de Hollandse aardappelen – vlees – groenten in een, en het ziet er ook nog eens feestelijk uit ook! Kies welke topping je het lekkerste vind. Mijn voorkeur bij een gepofte aardappel is toch wel altijd de klassieke zure room met spekjes en bosuitjes. Maar ga vooral lekker los! 

    Bereidingswijze:

    1. Om de aardappelen wat sneller gaar te krijgen, kook ik ze altijd even voor. Zet een pan met water op het vuur, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook voor 15 minuten. (Je kunt ze ook meteen in aluminiumfolie wikkelen en op de hete kolen op de BBQ leggen. Laat de aardappelen 45 minuten garen).
    2. Giet het water af en laat de aardappelen een beetje afkoelen. Wikkel ze daarna in aluminiumfolie (pak ze dik in zodat ze niet verbranden) en laat nog even 25 à 30 minuten direct op de kolen garen. Draai regelmatig. Haal ze van het vuur en kijk of ze goed gaar zijn door even te prikken met een vork.
    3. Bak ondertussen de spekjes lekker krokant.
    4. Plaats de hitteverdeler en vervolgens het rooster op de BBQ. Grill de bio worstjes in ongeveer 4 à 5 minuten per kant mooi bruin op indirecte hitte. Grill de maïskolven ook direct mee. Draai regelmatig. 
    5. Snijd de aardappel ¾ in de lengte door midden of snijd er een partje uit zodat de bio worst mooi in de aardappel valt. Bestrooi de aardappelen vervolgens met wat zure room, bosuitjes, geraspte kaas en de gebakken spekjes. Voeg nog een beetje whisky cocktailsaus en een beetje zout naar smaak toe. Serveer met de maïskolven. Eet smakelijk!