Lamsrack met Crème Fraîche dip
75 minuten
3 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Ingrediënten
- 1 gele courgette
- Stokbrood
- Granaatappelpitjes
- Crème Fraîche
- Balsamico azijn
Meer
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Ontdooi het lamsrack en leg deze in een grote afsluitbare zak.
- Voeg hier balsamicoazijn, balsamico dressing, rozemarijn, tijm, honing en citroenschil aan toe.
- Maak de zak dicht en schud er even mee zodat de ingrediënten gemengd zijn.
- Laat het vlees een nacht marineren in de koelkast.
Bereiding
- Maak je BBQ klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 150 graden.
- Grill het lamsrack tot deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt. Leg 'm daarna even aan de kant.
- Verwarm vervolgens de barbecue tot 250 graden en maak deze klaar voor direct grillen.
- Snijd ondertussen het lamsrack tussen de ribben in gelijke plakken.
- Smeer de losse ribbetjes in met honing en balsamico dressing.
- Grill de racks ongeveer een minuut per kant.
- Snijd de courgette in plakjes en grill deze ingesmeerd met olie kort op de barbecue.
- Smeer crème fraîche op een bord. Leg daarop het lamsrack, de courgette plakken en strooi er granaatappelpitjes overheen.
- Om het af te maken snijd je het stokbrood in plakken en dit serveer je bij het vlees.