• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Flat Iron Steak bakken

  De flat iron steak is een erg lekker stuk vlees wat afkomstig is uit de schouder van de rund. Het wordt gesneden uit de sucade, dit is de spier die in het midden in de schouder tegen het schouderblad aan zit. Doordat het vlees aan de onderkant een dikke zeen en een vetlaag heeft zitten en in het midden een zeen, is dit vlees erg mals en erg sappig. Het vlees is goed te bereiden in de pan. Wij van The Meatlovers geven hieronder een aantal tips hoe je dit het beste kan doen!

  De flat iron steak bakken

  Het bakken van een flat iron steak in een pan is erg makkelijk. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat jij de beste ervaring krijgt met de steak hebben wij een aantal tips opgesteld om jou hierbij te helpen. 

  Het maakt niet uit welke flat iron steak je kiest, ze worden allemaal op dezelfde manier gebakken. Aan jou de taak waarmee je de steak uiteindelijk mee serveert!


  Ga direct naar onze flat irons

  Allereerst is het belangrijk dat je het vlees minimaal 30 minuten op kamertemperatuur laat komen, voordat je het vlees wilt bereiden. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je het vlees goed droog dept aan beide kanten. Op deze manier zorg je ervoor dat het vlees een krokante en mooie bruine laag krijgt. Vervolgens gebruik je een marinade naar keuze of grof zeezout om de flat iron steak te kruiden. 

  Voor het bereiden van het vlees gebruik je een grill of gietijzeren pan. Deze mag op hoog vuur geplaatst worden en mag er olie ingegooid worden. Vervolgens plaats je het vlees in de pan en bak je deze 2 minuten per kant of wanneer je een kerntemperatuur van 52 graden Celsius hebt bereikt. Om de temperatuur te meten gebruik je een thermometer.

  Wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt, haal je het vlees uit de pan en laat je het vlees voor 3 tot 5 minuten rusten op bijvoorbeeld aluminium folie. Op deze manier verlies je de smaakvolle sappen van het vlees niet tijdens het snijden. Door vervolgens wat peper en zout toe te voegen kan je ervoor zorgen dat het vlees nog meer smaak krijgt.

  Pro tip: Snijdt het vlees tegen de draad in. Op deze manier wordt het vlees nog malser!

  Wat is de perfecte kerntemperatuur?

  De perfecte kerntemperatuur is voor iedereen anders. Om de perfecte temperatuur te bereiken bak je de steak langer of korter. Wij hebben hieronder overzichtelijk neergezet hoe lang je de steak moet bakken om tot de juiste temperatuur te komen.

  • Voor rare bak je de steak 1 tot 2 minuten per kant.
  • Voor medium rare bak je de steak 2 tot 3 minuten per kant.
  • Voor medium bak je de steak 3 minuten per kant
  • Voor een doorbakken steak bak je de steak 3 tot 4 minuten per kant.

  Flat Iron bestellen bij The Meatlovers

  Een Flat Iron bereiden alsof je in een restaurant bent? Je bestelt de beste steaks hier bij The Meatlovers! Wil je meer weten over ons ruime assortiment? Stel je vragen per telefoon, chat of mail en we helpen je graag verder!