• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Het smaakvolle karakter van de flat iron steak

  De smaakvolle Flat Iron Steak heeft een zachte smaak, een fijne structuur met een flinke bite. Eén van de favorieten voor de BBQ. De zachte smaak heeft hij te danken aan de mooie vetmarmering. Dit creëert een ongekende malsheid. Je kan ervoor kiezen om met peper en zout het vlees iets meer op smaak te brengen. Óf probeer eens één van onze overheerlijke recepten met de Flat Iron Steak! 

  Eén van onze overheerlijke recepten met de Flar Iron Steak:

  De Flat Iron van The Meatlovers

  De Flat Iron Steak heeft veel varianten van over de hele wereld. Wat dacht je van de Flat Iron Steak van Australische Black Angus runderen? De Black Angus runderen uit Australië zijn van de beste kwaliteit en enorm smaakvol. Ze hebben een minimale marmering-score van MB2+. Wat al aangeeft hoe goed de kwaliteit van het vlees is.

  De Flat Iron Steak Uruguay Angus mag ook zeker niet ontbreken aan de eettafel. Dit vlees is uniek, mals en vol van smaak. Doordat de runderen minimaal 120 dagen graan gevoerd zijn en het voer hormoonvrij is, is dit een van de topkwaliteit Angus runderen ter wereld.

  Ga direct naar de Flat Iron Steak Australië Black Angus:

  Zo breng je de Flat Iron Steak het beste op smaak

  De steak is een prachtig stuk vlees dat van zichzelf al behoorlijk goed smaakt. Met de zachte, malse binnenkant en het knapperige randje is het van de favorieten. Toch kun je hem zelf nog lekkerder maken door hem iets te kruiden met grof zeezout en versgemalen peper. Wil je de beste smaak realiseren? Zorg dan dat hij medium-rare van het vuur komt.

  Flat Iron bereiden op de BBQ

  1. Laat het stuk vlees 30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.
  2. Leg de Flat Iron Steak vervolgens op de barbecue die gebouwd is voor directe hitte en houdt een dome-temperatuur van 250 graden Celsius aan.
  3. Zorg voor een vleesthermometer en plaats die in het midden van de steak.
  4. Laat het vlees garen tot het een kerntemperatuur bereikt van ongeveer 52℃. Wij gaan hier voor mooi medium rare.
  5. Laat deze malse steak nog even 3 tot 5 minuten rusten. Op deze manier verlies je de smaakvolle sappen van het vlees niet tijdens het snijden.
  6. Voeg eventueel nog wat peper en zout na smaak.
  Ga direct naar de Flat Iron Steak Uruguay Angus:

  Wat is een Flat Iron Steak?

  Flat Iron Steak is afkomstig van de sucade van een rund. Door de zeen weg te snijden en het vlees in platte stukken te verwerken krijgen we een Flat Iron Steak. Hierdoor laat het vlees zich prima grillen op de BBQ.

  Welke kerntemperatuur is juist voor een Flat Iron Steak?

  Voor een rare gebakken steak is 52℃ goed. Voor een medium-rare gebakken steak is een kerntemperatuur van 56℃ voldoende.