Flat iron met Gepofte Look en Hasselback aardappelen
70 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
2 Flat Iron Steaks Black Angus
Overige ingrediënten
- 1 bol look
- olijfolie
- 200 g gezouten boter, kamertemperatuur
- 1 el fijngesneden bieslook
- 2 á 3 zoete aardappels
Meer
Bereidingswijze
Kruidenboter van gepofte look
- Warm de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 180 graden
- Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten
- Pak de bol look in met aluminumfolie, laat de bovenkant open.
- Giet er een goede scheut olijfolie over, kruid met wat zout en peper en een takje tijm
- Zet het pakketje voor ongeveer 1 uur op de barbecue (indirecte warmte)
- Haal de look van de barbecue, laat iets afkoelen. Knijp de teentjes knoflook nu uit.
- Meng de look met 125 g boter, fijngesneden bieslook, peper en zout
- Maak een rolletje van de boter, laat deze opstijven in de koelkast
Zoete-aardappel-hasselback
- Spoel de zoete aardappelen en snij ze voor ¾ in met een mes.
- Snij dunne plakjes van 3 mm dik. Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar
- Leg de zoete aardappel in een vuurvaste braadpan
- Leg hierop een plakje boter, look en verse kruiden. Kruid deze met peper en zout
- Zet de vuurvaste braadpan met ingesnede aardappelen op de barbecue
- Rooster de hasselback aardappelen 50 à 60 minuten. Overgiet deze regelmatig met de boter
Afwerking
- Haal de iron flat minimaal een half uur van te voren uit de koelkast
- Kruid deze met peper en zout
- Grill het vlees ongeveer 3 minuten per kant
- Laat het vlees even rusten onder een vel aluminiumfolie
- Snij de iron flat tegen de draad in, in dunne plakjes
- Serveer deze met plakjes kruidenboter en zoete aardappel
Dit recept is in samenwerking geschreven met Kriskookt.be