• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Producten

    2 Flat Iron Steaks Black Angus

    Overige ingrediënten

    • 1 bol look
    • olijfolie
    • 200 g gezouten boter, kamertemperatuur
    • 1 el fijngesneden bieslook
    • 2 á 3 zoete aardappels

    Meer

    Bereidingswijze

    Kruidenboter van gepofte look

    1. Warm de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 180 graden
    2. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten
    3. Pak de bol look in met aluminumfolie, laat de bovenkant open.
    4. Giet er een goede scheut olijfolie over, kruid met wat zout en peper en een takje tijm
    5. Zet het pakketje voor ongeveer 1 uur op de barbecue (indirecte warmte)
    6. Haal de look van de barbecue, laat iets afkoelen. Knijp de teentjes knoflook nu uit.
    7. Meng de look met 125 g boter, fijngesneden bieslook, peper en zout
    8. Maak een rolletje van de boter, laat deze opstijven in de koelkast

    Zoete-aardappel-hasselback

    • Spoel de zoete aardappelen en snij ze voor ¾ in met een mes.
    • Snij dunne plakjes van 3 mm dik. Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar
    • Leg de zoete aardappel in een vuurvaste braadpan
    • Leg hierop een plakje boter, look en verse kruiden. Kruid deze met peper en zout
    • Zet de vuurvaste braadpan met ingesnede aardappelen op de barbecue
    • Rooster de hasselback aardappelen 50 à 60 minuten. Overgiet deze regelmatig met de boter

    Afwerking

    1. Haal de iron flat minimaal een half uur van te voren uit de koelkast
    2. Kruid deze met peper en zout
    3. Grill het vlees ongeveer 3 minuten per kant
    4. Laat het vlees even rusten onder een vel aluminiumfolie
    5. Snij de iron flat tegen de draad in, in dunne plakjes
    6. Serveer deze met plakjes kruidenboter en zoete aardappel

    Dit recept is in samenwerking geschreven met Kriskookt.be