• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Entrecote Bakken

  Entrecote bakken

  Entrecote bereiden

  De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund (een gedeelte aan de achterkant van de rug). Daarom is voor vele het bereiden van een entrecote gelijk aan het bereiden van een biefstuk. Een groot kenmerk van de entrecote is de overheerlijke vet rand die de sappigheid van het vlees goed bijstaat. Het vetrandje van de entrecote is ongekend!

  Doordat de rund dit deel van zijn lichaam weinig beweegt is het vlees dat er van gesneden wordt van ongekende malsheid. Bij The Meatlovers vindt je de best geselecteerde entrecotes van over de hele wereld. Denk hierbij aan Uruguay, Australië, Argentinië, Zuid-Amerika en U.S.A. 

  Het entrecote assortiment

  Entrecote is een erg bekend stuk vlees, daarom hebben wij bij The Meatlovers ook een groot assortiment aan verschillende entrecotes. Zo hebben we entrecotes uit Argentinië, België, Australië, Japan, Uruguay en Spanje. Naast dat wij entrecotes halen uit verschillende regio's, halen wij het vlees ook van verschillende rassen. Zo halen wij het vlees van rassen als Brangus, Angus, Wagyu en hebben we Biologische entrecotes. 

  De entrecote is een grote langwerpige magere spier die aan de bovenzijde is bedekt met een randje vet. Aan de onderkant zijn er enkel wat dunne vliesjes te vinden en aan de zijkant is een klein randje vet te vinden. Aan de andere kant wordt de ketting meestal weggehaald, omdat deze niet mals is. 

  Afhankelijk van het type, ras en voer van het dier is de entrecote op verschillende manieren gemarmerd. De spierdelen aan de achterzijde hebben over het algemeen minder marmering dan de spierdelen in de voorzijde van het dier. De malsheid van de entrecote hangt dan weer af van het ras, leeftijd en rijping van het vlees.