Entrecote

Volgens de echte vleesliefhebber is de entrecote één van de lekkerste stukken vlees. Dit heerlijke vlees is ontzettend mals en smaakvol. Daarnaast kun je het op allerlei verrukkelijke manieren bereiden. De entrecotes komen van 120+ dagen graan gevoerde runderen die een goed leven hebben gehad. Ze hebben hun hele leven de beste voeding en verzorging gekregen en dat proef je direct! De sappige entrecote van The Meatlovers smaakt extra goed met bijvoorbeeld romige kastanjechampignons en een bijpassende wijn.

De smaak van de entrecote

De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund. (een gedeelte aan de achterkant van de rug) Een grote kenmerk van de entrecote is de overheerlijke vet rand die de sappigheid van het vlees goed bijstaat. Het vetrandje van de entrecote is ongekend! Doordat de rund dit deel van zijn lichaam weinig beweegt is het vlees dat er van gesneden wordt van ongekende malsheid. Bij The Meatlovers vindt je de best geselecteerde entrecotes van over de hele wereld. Denk hierbij aan Uruguay, Australië, Argentinië, Zuid-Amerika en U.S.A.

Entrecote Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Recepten

De entrecotes van The Meatlovers

Wij van the meatlovers bieden graag een ruim aanbod, ook voor de entrecote hebben wij die.
In ons assortiment bieden wij de volgende soorten entrecote:

Wees voorzichtig want na 1 seconde een blik te hebben geworpen loopt het water je gegarandeerd in de mond. Het Argentijnse rund is bijvoorbeeld minstens 120 dagen graan gevoerd, wat een heerlijke smaak geeft aan de steak. Daarnaast leven de Uruguayaanse Wagyu runderen GMO vrij en krijgen ze minstens 300 dagen graanvoedering. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie.

Bekijk onze entrecote

Entrecote uit de pan

  1. Laat de entrecote 30 minuten van te voren op kamertempratuur komen.
  2. Kruid het stuk vlees met verse zwarte peper en zout.
  3. Smelt wat roomboter in de pan, zodra de schuim van de boter verdwijnt mag het vlees in de pan.
  4. Bak de entrecote maximaal 2 minuten per kant op hoog vuur naar wens. Tijdens het bakken is een vleesthermometer die je in het vlees steekt ideaal om te gebruiken. Met de volgende kerntempraturen heb je altijd de perfecte entrecote. 53 graden Celsius voor rare, 58 graden Celsius voor medium-rare en 63 graden Celsius voor medium.
  5. Draai het vlees om met een tang en niet met een vork, hiermee behoud het vlees de meeste sap.
  6. Laat het vlees even 3 tot 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Ook dit is voor de sappigheid van het vlees.
  7. Strooi nog een lichte hoeveelheid grove zeezout over de entrecote voor de ultieme smaakbeleving!

Veelgestelde vragen over de entrecote

Bestel je entrecote bij The Meatlovers!

Een entrecote bereiden alsof je in een restaurant bent? Je bestelt de beste hier bij The Meatlovers! Wil je meer weten over ons ruime assortiment? Stel je vragen per mail en we komen er spoedig bij je op terug.

Menu