Entrecote

Volgens de echte vleesliefhebber is entrecote één van de lekkerste stukken vlees. Dit heerlijke vlees is ontzettend mals en smaakvol, daarnaast kun je het op allerlei verrukkelijke manieren bereiden. De entrecotes komen van runderen die een rijk leven hebben gehad. Ze hebben hun hele leven de beste voeding en verzorging gekregen en dat proef je direct! De sappige entrecote van The Meatlovers smaakt extra goed met bijvoorbeeld romige kastanjechampignons en een lekker koud biertje.

Waar komt de volle smaak van entrecote vandaan?

Van de dunne lende van de koe snijden we entrecote. Kenmerkend voor de entrecote is het heerlijke vetrandje dat de sappigheid ten goede komt en veel smaak afgeeft. De entrecote is ontzettend mals, omdat dit deel van de koe weinig beweging krijgt. Onze entrecote komt uit de mooiste delen van de wereld. Bij The Meatlovers vind je de smakelijke entrecote uit Uruguay, USA, Australië, Argentinië, Zuid-Amerika en Nederland.

Recepten

Onze verschillende soorten

Als chef-kok thuis ben je bij ons aan het juiste adres voor de beste entrecote. Waar hij ook vandaan komt, hij is sappig, mals en fantastisch van smaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van de entrecote steak Uruguay, de entrecote steak Argentinië of de entrecote Australië Black Angus? Na 1 seconde een blik te hebben geworpen loopt het water je gegarandeerd in de mond. Het Argentijnse rund is bijvoorbeeld minstens 120 dagen graan gevoerd, wat een heerlijke smaak geeft aan de steak. Daarnaast leven de Uruguayaanse Wagyu runderen GMO vrij en krijgen ze minstens 300 dagen graanvoedering. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie.

Entrecote Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Bekijk onze entrecote

Entrecote steak in de pan

Om de beste smaak te ervaren is het vetrandje belangrijk. Snij deze dan ook niet weg vóórdat je gaat bakken en braden! De entrecote komt het beste tot zijn recht als hij nog een beetje rosé van binnen is. Zo bereid je dit heerlijke stuk entrecote medium-rare:

  1. Zorg dat de entrecote op kamertemperatuur is voor je begint. Dit komt namelijk ten goede van de garing.
  2. Breng de entrecote op smaak met peper en zout.
  3. Smelt wat roomboter goudbruin in de pan. Plaats de entrecote pas in de pan wanneer al het schuim verdwenen is en de boter net begint te kleuren. Voor de perfecte garing adviseren wij een vleesthermometer. Houdt een kerntemperatuur van 53℃ voor rare, 58℃ voor medium-rare en 63℃ voor medium. Draai het vlees altijd met een tang en niet met een vork. Hierdoor verlies je namelijk niet het sap wat voor de smaak en malsheid zorgt.
  4. Laat de entrecote na het bakken nog even rusten. Dek hiervoor het vlees af met een vel aluminiumfolie die losjes over het vlees wordt gelegd. Door het vlees te laten rusten verdelen de vleessappen zich voor de perfecte beleving.
  5. Top het vlees als laatste af met wat heerlijke grove zeezout korrels voor de ultieme smaakbeleving.

Zo bereid je een hele entrecote op de BBQ

  1. Maak een mengsel van peper en zout (verdeling 50/50) en breng de entrecote hiermee op smaak. Wikkel het vlees in vershoudfolie en laat het een dag lang intrekken.
  2. Haal de entrecote minimaal een uur voor bereiding uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
  3. Breng de BBQ op een constante dome temperatuur van 105℃ en plaats deze op het indirecte gedeelte. Dus niet direct boven de hittebron.
  4. Grill het vlees tot een kerntemperatuur van 50℃. Afhankelijk van de dikte van de entrecote zal het een tot twee uur duren voor dit is bereikt.
  5. Wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt zet je alle warmteregelaars open tot een dome temperatuur rond de 200℃ is bereikt. Bak beide kanten direct boven de hittebron kort aan zodat je een geroast laagje krijgt.
  6. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het ongeveer 10-15 minuten rusten zodat de vleessappen goed verdelen. Zo krijg je de perfecte smaakbeleving.

Veelgestelde vragen over de entrecote

Bestel je entrecote bij The Meatlovers!

Een entrecote bereiden alsof je in een restaurant bent? Je bestelt de beste hier bij The Meatlovers! Wil je meer weten over ons ruime assortiment? Stel je vragen per mail en we komen er spoedig bij je op terug.

Menu