Entrecote bakken

Een entrecote bakken is erg gemakkelijk, mits je weet hoe je dit moet doen. Gelukkig helpen wij je daarbij! Hieronder leggen wij namelijk uit hoe je een entrecote het beste kunt bakken in een pan om zo de beste ervaring eruit te halen.

Hoe bereik je de perfecte kerntemperatuur?

De perfecte kerntemperatuur is voor iedereen verschillend. Wij bij The Meatlovers vinden een kerntemperatuur van 54 graden Celsius een perfecte keuze. 

  • Rare: 1 tot 2 minuten per kant, 48 tot 50 graden Celsius
  • Medium rare: 2 tot 3 minuten per kant, 51 tot 53 graden Celsius
  • Medium: 3 minuten per kant, 54 tot 57 graden Celsius
  • Doorbakken: 3 tot 4 minuten per kant, 63 graden Celsius en hoger.

Een entrecote kopen?

De entrecote is in grove lijnen een biefstuk met een vet rand die vol smaak zit, gesneden uit de rug. De meeste smaak van de entrecote is te danken aan de marmering van het vlees. De malsheid komt door de voeding en leeftijd van het dier. Bij de entrecote van The Meatlovers is altijd te zien wat het dier gevoerd is, hiermee kan je direct beoordelen dat je een onwijs mals en smaakvol stuk vlees te pakken hebt. Twijfel dus niet en bestel jouw entrecote!

Gerelateerde recepten