• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Entrecote bakken

  Een entrecote bakken is erg gemakkelijk, mits je weet hoe je dit moet doen. Gelukkig helpen wij je daarbij! Hieronder leggen wij namelijk uit hoe je een entrecote het beste kunt bakken in een pan om zo de beste ervaring eruit te halen.

  De entrecote bakken

  Het bakken van een entrecote is erg gemakkelijk, maar hoe moet je beginnen? 

  Allereerst is het belangrijk dat je de entrecote minimaal 30 minuten, voordat je wilt beginnen met het bereiden van het vlees, uit de koeling haalt en op kamertemperatuur laat komen. Op deze manier zorg je ervoor dat het vlees niet te lang hoeft te bakken om de juiste kerntemperatuur te halen. Ook zorgt dit ervoor dat de buitenkant niet droog valt. 

  Wanneer je het vlees op kamertemperatuur hebt laten komen dan dep je het vlees vervolgens droog met keukenpapier. Doordat je het vlees droogdept, zorg je ervoor dat het vlees een mooie bruine en krokante laag krijgt. Ook zorgt het ervoor dat eventuele marinade beter aan het vlees blijft plakken. 

  Vervolgens raden wij aan om de entrecote in te smeren met olie, peper en zout, zodat je vlees wat meer smaak krijgt tijdens het bakken. Nu is het vlees klaar om gebakken te worden. 

  Leg het vlees in een hete pan op hoog vuur en bak deze 2 tot 3 minuten aan beide kanten. Als dit gebeurd is haal je de entrecote uit de pan en laat je het vlees 3 tot 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Op deze manier kunnen de sappen terug naar de buitenkant en kan je de entrecote gaan aansnijden en serveren

  Naar de entrecote

  Hoe bereik je de perfecte kerntemperatuur?

  De perfecte kerntemperatuur is voor iedereen verschillend. Wij bij The Meatlovers vinden een kerntemperatuur van 54 graden Celsius een perfecte keuze. 

  • Rare: 1 tot 2 minuten per kant, 48 tot 50 graden Celsius
  • Medium rare: 2 tot 3 minuten per kant, 51 tot 53 graden Celsius
  • Medium: 3 minuten per kant, 54 tot 57 graden Celsius
  • Doorbakken: 3 tot 4 minuten per kant, 63 graden Celsius en hoger.

  Een entrecote kopen?

  De entrecote is in grove lijnen een biefstuk met een vet rand die vol smaak zit, gesneden uit de rug. De meeste smaak van de entrecote is te danken aan de marmering van het vlees. De malsheid komt door de voeding en leeftijd van het dier. Bij de entrecote van The Meatlovers is altijd te zien wat het dier gevoerd is, hiermee kan je direct beoordelen dat je een onwijs mals en smaakvol stuk vlees te pakken hebt. Twijfel dus niet en bestel jouw entrecote!