Sucade

De sucade, wie kent hem niet? Dit wel bekende stuk vlees heeft iedereen al wel eens gegeten natuurlijk. Vaak verwerkt in een stoofpotje of klaar gemaakt als oer oudhollands suddervlees. Wist jij dat dit stuk vlees zich ook perfect leent om flat iron steaks van te snijden? Dan snij je niet alleen het zeen weg maar ook een paar uur van de bereidingstijd. Wil jij alles te weten komen over de beste soorten sucade? Dan ben je bij The Meatlovers aan het juiste adres.

De rijke smaak van sucade

Ben je op zoek naar een smaakvol en zacht stuk vlees? Dan is de sucade precies wat je zoekt. De sucade is een vrij stevig stuk vlees afkomstig uit de schouder van het rund. Een spier die actief wordt benut. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Wanneer je hem lang bereidt is het een heerlijk stuk vlees met een rijke smaak. Natuurlijk is dat niet de enige manier van bereiden.

sucade bereiden

Recepten

Bestel de overheerlijke sucade varianten online

De sucade van The Meatlovers is van de allerbeste kwaliteit rundvlees. Enkel het vlees van de befaamde Angus runderen, afkomstig van over de hele wereld is goed genoeg. Wij bieden drie soorten aan: Angus uit Uruguay, Black Angus uit Australië en Black Angus uit de Verenigde Staten. De sucade van de Angus runderen is enorm veelzijdig. Gesneden als flat iron steak doet een sucade zeker niet onder voor de biefstuk als een geweldig malse steak. Bestel nu jouw sucade eenvoudig online. Wij zorgen ervoor dat het vers en gekoeld bij jou thuis wordt afgeleverd.

Sucade Australië Black Angus 1788 Beef

Onze varianten

Zo maak je de sucade écht opperbest

De sucade is dus een stuk vlees met veel potentie, maar hoe zorg je ervoor dat je hem ook echt zo lekker mals krijgt? Gelukkig is dit stuk vlees eenvoudig te bereiden en leent het zich als perfecte aanvulling voor allerlei gerechten. Het geheim? Laat het vlees een paar uur garen! Door de sucade langzaam te stoven wordt het vlees heerlijk mals en krijg je die overheerlijke smaak. Met langzaam stoven bedoelen we ook echt een paar uur op laag vuur.

Malse bereidingstips voor in de pan/oven

De sucade zo bereiden dat hij uit elkaar valt van malsheid? Dan maak je hem klaar op deze manier:

 1. Bestrooi de sucade met zout en peper.
 2. Verhit wat olie of boter in een hiervoor geschikte pan.
 3. Bak de sucade kort rondom goudbruin en plaats het vervolgens in een ovenschaal.
 4. Blus het de sappen van de sucade af met wijn of bouillon om het gerecht extra smaak te geven.
 5. Laat het vlees 4 uur stoven in de oven op 130℃.
 6. Geniet van een heerlijk zacht stuk stoofvlees!

Pulled beef maken op de BBQ

Bepaal vooraf welke rub jij wil gebruiken voor de sucade. Deze kan jij uitzoeken op onze website. Zo heb je niet alleen het beste vlees maar ok de lekkerste kruiden.

  1. Wrijf het vlees goed in met de door jou gekozen rub en verwarm de BBQ alvast tot 110℃.
  2. Leg de sucade vervolgens 2 uur op de BBQ of tot dat deze een kerntemperatuur heeft van 65 graden Celsius (1kg = 2 uur).
  3. Leg de sucade samen met paprika’s en uien in een bak die op de BBQ kan en dek het af met aluminiumfolie.
  4. Bak het vlees vervolgens tot een kerntemperatuur van 90℃. Bij 1kg duurt dit ook weer ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  5. Haal de sucade van de BBQ en laat het 30 minuten rusten met wat aluminiumfolie of slagerspapier.
  6. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Nu heb je pulled beef! Meng de pulled beef sucade met de mee gestoomde groente.

Veelgestelde vragen over de sucade

Zin in een veelzijdig mals stuk vlees? Bestel je sucade bij The Meatlovers!

Voor een perfecte BBQ of diner wil je natuurlijk alleen het beste vlees in huis halen. Met de sucade van The Meatlovers zit je altijd goed. Laten sudderen, bakken, braden, stoven, het kan allemaal. Bestel hem nu hier! Heb je nog vragen? Stel ze via onze e-mail en wij zullen ze binnen no-time voor je beantwoorden.

Menu