Sucade

De sucade wordt vaak in combinatie met de stoofpot gezien. Maar dit is niet de enige bereidingswijze. Doordat het vlees meer tijd nodig heeft om mals te worden, heeft het een andere bereidingswijze nodig. Hier krijg je dan wel de authentieke smaak en structuur voor terug. Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over de sucade. Recepten, kwaliteitskenmerken, bereidingstips en meer! Lees nu snel verder.

De rijke smaak van sucade

Ben je op zoek naar een smaakvol en zacht stuk vlees? Dan is de sucade precies wat je zoekt. De sucade is een vrij stevig stuk vlees afkomstig uit de schouder van het rund. Een spier die actief wordt benut. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Wanneer je hem lang bereidt is het een heerlijk stuk vlees met een rijke smaak. Lees hieronder onze overheerlijke recepten en bereidingstips.

sucade bereiden

Recepten

Bestel de overheerlijke sucade varianten online

De sucade van The Meatlovers is van de allerbeste kwaliteit rundvlees. Enkel het vlees van de befaamde Angus runderen, afkomstig van over de hele wereld is goed genoeg. Wij bieden drie soorten aan: Angus uit Uruguay, Black Angus uit Australië en Black Angus uit de Verenigde Staten. De sucade van de Angus runderen is enorm veelzijdig. Gesneden als flat iron steak kan een sucade meedoen met de biefstukken als geweldig malse steak. Bestel nu jouw sucade eenvoudig online. Wij zorgen ervoor dat het vers en gekoeld bij jou thuis wordt afgeleverd.

Sucade Australië Black Angus 1788 Beef

Onze varianten

Zo maak je de sucade écht opperbest

De sucade is dus een stuk vlees met veel potentie, maar hoe zorg je ervoor dat je hem ook echt zo lekker mals krijgt? Gelukkig is dit stuk vlees eenvoudig te bereiden en leent het zich als perfecte aanvulling voor allerlei gerechten. Het geheim? Laat het vlees een paar uur garen! Door de sucade langzaam te stoven wordt het vlees heerlijk mals en krijg je die overheerlijke smaak. Met langzaam stoven bedoelen we ook echt een paar uur op laag vuur.

Malse bereidingstips voor in de pan/oven

De sucade zo bereiden dat hij uit elkaar valt van malsheid? Dan maak je hem klaar op deze manier:

 1. Bestrooi de sucade met zout en peper.
 2. Verhit vetstof (olie, boter of reuzel).
 3. Bak de sucade kort rondom goudbruin en plaats het vervolgens in een ovenschaal.
 4. Blus het braadvocht af met wijn of bouillon om het gerecht extra smaak te geven.
 5. Laat het vlees 4 uur stoven in de oven op 130℃.
 6. Geniet van een heerlijk zacht stuk stoofvlees!

Pulled beef maken op de BBQ

 1. Bepaal vooraf welke rub jij wil gebruiken voor de sucade. Wrijf het vlees hiermee goed in en verwarm de BBQ alvast tot 110℃.
 2. Bij een gewicht van 1kg duurt het ongeveer 2 uur voor het vlees een kerntemperatuur van 65℃ heeft bereikt.
 3. Leg de sucade samen met paprika’s en uien in een bak die op de BBQ kan en dek het af met aluminiumfolie.
 4. Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 90℃. Bij 1kg duurt dit ongeveer 1,5 tot 2 uur.
 5. Haal de sucade van de BBQ en laat het 30 minuten rusten. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Nu heb je pulled beef! Vermeng het met de meegestoomde groente.

Veelgestelde vragen over de sucade

Zin in een veelzijdig mals stuk vlees? Bestel je sucade bij The Meatlovers!

Voor een perfecte BBQ of diner wil je natuurlijk alleen het beste vlees in huis halen. Met de sucade van The Meatlovers zit je altijd goed. Laten sudderen, bakken, braden, stoven, het kan allemaal. Bestel hem nu hier! Heb je nog vragen? Stel ze via onze e-mail en wij zullen ze binnen no-time voor je beantwoorden.

Menu