Entrecote

Volgens de echte vleesliefhebber is de entrecote één van de lekkerste stukken vlees. Dit heerlijke vlees is ontzettend mals en smaakvol. Daarnaast kun je het op allerlei verrukkelijke manieren bereiden. De entrecotes komen van 120+ dagen graan gevoerde runderen die een goed leven hebben gehad. Ze hebben hun hele leven de beste voeding en verzorging gekregen en dat proef je direct! De sappige entrecote van The Meatlovers smaakt extra goed met bijvoorbeeld romige kastanjechampignons en een bijpassende wijn.

De smaak van de entrecote

De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund (een gedeelte aan de achterkant van de rug). Een groot kenmerk van de entrecote is de overheerlijke vet rand die de sappigheid van het vlees goed bijstaat. Het vetrandje van de entrecote is ongekend! Doordat de rund dit deel van zijn lichaam weinig beweegt is het vlees dat er van gesneden wordt van ongekende malsheid. Bij The Meatlovers vindt je de best geselecteerde entrecotes van over de hele wereld. Denk hierbij aan Uruguay, Australië, Argentinië, Zuid-Amerika en U.S.A.

Entrecote Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Recepten

Het bereiden van de perfecte entrecote steak

Dit is niet alleen eenvoudig maar ook een heerlijk recept voor het bereiden van een entrecote.

  1. Laat de entrecote 30 minuten van te voren op kamertempratuur komen.
  2. Dep droog met keukenpapier.
  3. Smeer in met olie, peper en zout.
  4. Leg de entrecote in een hete pan.
  5. 2 tot 3 minuten aan beide kanten bakken.
  6. Haal de entrecote uit de pan en laat het vlees 3 tot 5 minuten rusten in aluminium folie.
  7. Genieten van een perfect stukje vlees.

Bak het vlees perfect

  • Rare 1 tot 2 minuten per kant.
  • Medium rare: 2 tot 3 minuten per kant.
  • Doorgebakken: 3 tot 4 minuten per kant.

Bekijk onze entrecote

Kenmerkend aan de entrecote

De entrecote is in grove lijnen een biefstuk met een vet rand die vol smaak zit, gesneden uit de rug. De meeste smaak van de entrecote is te danken aan de marmering van het vlees. De malsheid komt door de voeding en leeftijd van het dier. Dit is afhankelijk waar het dier vandaan komt. Bij de entrecote van The Meatlovers is altijd te zien wat het dier gevoerd is, hiermee kan je direct beoordelen dat je een onwijs mals en smaakvol stuk vlees te pakken hebt.

Entrecote steak bereid

Kruiden

Dat de entrecote in grove lijnen een bieftstuk is dat wist je al. Daarom wordt deze ook vaak bereid met enkel zout voor het bakken en versgemalen zwarte peper als deze eenmaal gebakken is. Laat je echter niet afschrikken om te experimenteren, probeer eens een rub van The Meatlovers.

Snappy beef steak

De snappy beef steak voegt diepte, karakter en een lichte rookaroma toen met een pittige twist.
Perfect te gebruiken voor een entrecote om een extra smaakdimensie toe te voegen.

Deze steak-kruiden geven meer diepte en karakter aan het vlees en voegen een licht rookaroma toe. Het ansjovisaroma versterkt de umamismaak. De rub/kruidenmix is iets pittig, maar niet heet. Geweldig op elke steak.
Om te voorkomen dat de kruiden verbranden, voeg je deze mix pas op het allerlaatst toe en niet tijdens het bakken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het vlees eerst te snijden en hierna de mix over het vlees heen te strooien naar smaak.

Pastrami Spice

De pastrami spice is een stoere kruiden melange perfect voor het bereiden van rundvlees producten zoals een entrecote. Om de rub het best te omschrijven zouden we zeggen rokerig met pit!

Deze rub komt het beste tot zijn recht als deze twee uur van te voren in kan trekken in het vlees.
Het beste proces hiervoor is om de entrecote eerst in te smeren met olie of mosterd zodat de kruiden beter binden aan de het stuk vlees. De kruiden mogen altijd royaal toegepast worden aangezien dit meer toevoegt aan de smaak van het vlees, voornamelijk bij grotere stukken is dit van belang.

De entrecote met de rub is dan het best om op de BBQ, grill of in de oven te bereiden.
Wil je nou een echte pastrami hiermee maken dan adviseren wij om hem nog even authentiek te roken!

Bekijk onze kruiden

Bestel je entrecote bij The Meatlovers!

Een entrecote bereiden alsof je in een restaurant bent? Je bestelt de beste hier bij The Meatlovers! Wil je meer weten over ons ruime assortiment? Stel je vragen per mail en we komen er spoedig bij je op terug.

Menu