Ribeye

Smaakvol, stoer en imposant: dat is de ribeye. Dit mooie stuk vlees is doorregen met vet en daardoor heerlijk zacht en rijk van smaak. Een van de meest populaire producten in ons assortiment. Van een steak tot een complete ribeye wij vertellen je er alles over. Bereidingswijze, kwaliteitskenmerken en de verschillende soorten rund die wij aanbieden. Lees er hier alles over.

Ribeye: de meest smaakvolle biefstuk die er is

De naam zegt het eigenlijk al: de ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund. Doordat dit stuk weinig beweging krijgt, zit er veel vet aan waardoor het sappig en zacht is. Uitstekend geschikt voor op de grill! Maar ook op de barbecue en in de oven doet hij het goed. Loopt het water jou ook al in de mond?

ribeye steak

Recepten

Onze verschillende soorten ribeye bestel je online

Dat de ribeye een van de meest veelzijdige stukken rundvlees is, dat mag nu wel duidelijk zijn. Maar wist je dat er ook verschillende soorten zijn? Wil je echt uitpakken met dit toch al indrukwekkende stuk vlees? Ga dan voor de ribeye van de Wagyu runderen of één van de andere specialiteiten van The Meatlovers zoals:

Ribeye Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Bekijk hier ons aanbod

Voor de beste smaakervaring

Of je de ribeye nu bakt, grillt of op de BBQ bereidt, overweldigen doet dit premium vlees gegarandeerd. Om de ribeye op zijn best klaar te maken geven we hieronder wat tips. Het mooiste is dat dit smaakvolle vlees weinig extra’s nodig heeft. Je maakt hem helemaal af met een beetje versgemalen peper en zout of rozemarijn. Serveer er aardappeltjes of een ander favoriet bijgerecht bij, en je hebt zonder moeite een zeer smaakvolle maaltijd op tafel staan!

Bak de ribeye steak met klasse

Hoe krijg je de ribeye steak nou écht op zijn lekkerst? We vertellen jou hoe je deze steak moet klaarmaken.

  1. Laat de ribeye op kamertemperatuur komen en dep ‘m droog met een stukje keukenpapier.
  2. Smeer de ribeye in met olie en desgewenst wat peper, zout en kruiden
  3. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur.
  4. Bak de ribeye in 2 tot 4 minuten per kant mooi bruin, afhankelijk van het gewenste resultaat. Wij vinden ‘m medium rare (2 tot 3 minutes per kant) het lekkerst!
  5. Laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten op een bord en geniet.

De beste BBQ-bereiding

  1. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.
  2. Breng het op smaak met enkel zout en peper. De ribeye van The Meatlovers is het beste als je hem in zijn waarde laat. De rijke marmering van vet en malsheid zorgt voor een authentieke en overheerlijke smaak.
  3. Plaats het vlees op de BBQ en grill tot een kerntemperatuur van 45℃. Dit doe je het beste door de ribeye indirect te verhitten met een dome temperatuur van 120℃. Vervolgens grill je hem af op een directe hitte van 250℃ dome temperatuur tot een kerntemperatuur van 56℃.
  4. Laat de ribeye heel even rusten om zo goed op smaak te komen.

Veelgestelde vragen over de ribeye

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat het vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Stuur ons dan een mailtje!

Menu