Ribeye

Smaakvol, stoer en imposant: dat is de ribeye. Een stuk vlees dat we in meerdere soorten aanbieden zoals een black Angus of Kagoshima ribeye. Hieronder vertellen wij je van alles over dit prachtige stuk rundvlees vol van smaak.

Ribeye: de meest smaakvolle biefstuk die er is

De naam zegt het eigenlijk al: de ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund. Hij zit aan de voorkant van de rug. Daarom krijgt dit stuk weinig beweging en zit er veel vet aan. Dat maakt het onwijs sappig en zacht. Dit voegt natuurlijk alleen maar toe aan de smaak en de beleving van het vlees. Met een ribeye kan je heel veel kanten op. Maar het is uitstekend voor op de grill, de oven of op de barbecue komt het vlees goed tot zijn recht. Voor vele kenners een stuk vlees dat niet te missen is!

ribeye steak

Recepten

Onze verschillende soorten ribeye bestel je online

Dat de ribeye een van de meest veelzijdige stukken rundvlees is, dat mag nu wel duidelijk zijn. Maar wist je dat er ook verschillende soorten zijn? Ontdek ze bij ons allemaal! Wil je echt uitpakken met dit toch al indrukwekkende stuk vlees? Ga dan voor de ribeye van de Wagyu runderen of één van de andere specialiteiten te vinden op onze website: www.themeatlovers.nl

Ribeye Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Bekijk hier ons aanbod

Ribeye Kagoshima Wagyu A5 (BMS8-9)

Vanaf: 20,04
Prijs per kilo: 250,49
80 g | 20,04
- +
90 g | 22,54
- +
100 g | 25,05
- +
110 g | 27,55
- +
120 g | 30,06
- +
130 g | 32,56
- +
140 g | 35,07
- +
150 g | 37,57
- +
155 g | 38,83
- +
160 g | 40,08
- +
170 g | 42,58
- +
180 g | 45,09
- +
190 g | 47,59
- +
200 g | 50,10
- +
210 g | 52,60
- +
220 g | 55,11
- +
230 g | 57,61
- +
240 g | 60,12
- +
250 g | 62,62
- +
260 g | 65,13
- +
270 g | 67,63
- +
280 g | 70,14
- +
290 g | 72,64
- +
310 g | 77,65
- +
300 g | 75,15
- +
320 g | 80,16
- +
340 g | 85,17
- +
350 g | 87,67
- +
360 g | 90,18
- +
380 g | 95,19
- +
370 g | 92,68
- +
390 g | 97,69
- +
Selecteer gewicht

Ribeye Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)

Vanaf: 32,44
Prijs per kilo: 294,95
110 g | 32,44
- +
140 g | 41,29
- +
150 g | 44,24
- +
160 g | 47,19
- +
170 g | 50,14
- +
180 g | 52,99
- +
190 g | 56,04
- +
200 g | 58,99
- +
210 g | 61,94
- +
220 g | 64,89
- +
230 g | 67,84
- +
240 g | 70,79
- +
250 g | 73,74
- +
310 g | 91,44
- +
320 g | 94,38
- +
330 g | 97,33
- +
350 g | 103,23
- +
260 g | 76,69
- +
270 g | 79,63
- +
280 g | 82,59
- +
290 g | 85,54
- +
300 g | 88,49
- +
370 g | 109,13
- +
380 g | 112,08
- +
390 g | 115,03
- +
420 g | 123,89
- +
430 g | 126,83
- +
Selecteer gewicht

Voor de beste smaakervaring

Of je de ribeye nu bakt, grilt of op de BBQ bereidt, overweldigen doet dit premium vlees gegarandeerd. Om de ribeye op zijn best klaar te maken geven we hieronder wat tips. Het mooiste is dat dit smaakvolle vlees weinig extra’s nodig heeft. Je maakt hem helemaal af met een beetje zout, peper en rozemarijn. Serveer er aardappeltjes of een ander favoriet bijgerecht bij, en je hebt zonder moeite een zeer smaakvolle maaltijd op tafel staan!

Bak de ribeye steak met klasse

Hoe krijg je de ribeye steak nou écht op zijn lekkerst? We vertellen jou hoe je deze steak moet klaarmaken.

  1. Haal de ribeye uit de koelkast of vriezer en laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep hem droog met een stukje keukenpapier.
  2. Smeer de ribeye in met olie en desgewenst wat peper, zout en eventueel nog andere kruiden. (Bijvoorbeeld de Pastrami Spice van the meatlovers).
  3. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur.
  4. Leg de ribeye in de pan en bak de ribeye in 2 tot 4 minuten per kant mooi bruin, afhankelijk van het gewenste resultaat. Wij vinden ‘m medium rare (2 tot 3 minuten per kant) het lekkerst!
  5. Laat de ribeye 5 tot 10 minuten rusten op een bord en geniet.

BBQ de ribeye steak met klasse

  1. Haal de ribeye uit de koelkast of vriezer en laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep hem droog met een stukje keukenpapier.
  2. Smeer de ribeye in met olie en desgewenst wat peper, zout en kruiden. (Je kan het zo gek maken als je zelf wilt).
  3. Zorg ervoor dat je rooster goed schoon is, bij dit stuk vlees willen we overheerlijke bruine krokante grill-Marks.
  4. Als de BBQ goed heet is (230℃), dan mag de ribeye erop. Draai de ribeye na 2 tot 3 minuten om (afhankelijk van het gewicht van de ribeye).
  5. Als het vlees een kern temperatuur van 52℃ heeft dan is deze mooi rare, 56℃ voor medium rare.
  6. Pak het vlees nu losjes in met aluminium folie en laat het vlees ongeveer 5 tot 10 minuten rusten. Nog wat peper en zout er overheen en dan is het tijd om te genieten!

Veelgestelde vragen over de ribeye

Verschillende soorten ribeye

Wij van the meatlovers bieden graag een ruim aanbod, ook voor de ribeye hebben wij die.

In ons assortiment bieden wij de volgende soorten ribeye:

Een erg ruim assortiment, voor iedere ribeye liefhebber zijn of haar favoriete stuk!

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op de website in.

Menu