1. Home
 2. /
 3. Rund
 4. /
 5. Tagliata van Flat Iron Steak

Tagliata van Flat Iron Steak

Tagliata Flat Iron

Ingrediënten

 • 1 st Flat Iron Steak
 • 1 st Grof zeezout
 • 1 st Peper uit de molen
 • 1 el Olijfolie
 • 1 el Rucola (Fijngehakt)
 • 100 ml Balsamico-azijn
 • 25 gr Witter basterdsuiker
 • 1 st Parmigiano Reggiano (Grof geraspt)
 • 1 el Zonnbloemolie/Arachideolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van vuurkoning Marcel Maassen

Haal de flat iron steak minimaal een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Bereid ondertussen de BBQ voor om direct te grillen op 220°C. Gebruik dus geen hitteverdeler, je plaatst het grilrooster direct boven de kolen.

Maak in een pannetje boven een pit de balsamicostroop. Voeg de balsamicoazijn en de suiker samen en verhit het op matig vuur. Het water uit de azijn zal verdampen en het mengsel wordt dikker. Zet het vuur uit zodra het mooi traag beweegt als je erin roert. Het zal nog indikken tijdens het afkoelen. Pas op: de stroop wordt enorm heet omdat het water eruit verdampt. Steek nooit de lepel waarmee je roert in je mond om even te proeven, je verbrandt meteen je tong en lippen.

Dep het vlak voor de bereiding droog met keukenpapier, wrijf het in met olie en masseer grof zeezout in het vlees. Leg het op het grilrooster en sluit de kap van de BBQ. Draai het vlees een kwartslag na twee minuten, keer het om na nog eens twee minuten en draai het twee minuten later nog een kwartslag. Controleer nu de kerntemperatuur van het vlees. Haal het daarvoor van de BBQ en steek de termometer vanaf de zijkant tot op het dikste punt in het vlees.

Bij een kerntemperatuur van circa 50 °C haal je de flat iron steak van de BBQ. Is die kerntemperatuur nog niet bereikt, leg het vlees dan nog even terug op het rooster. Laat het na bereiding een paar minuten rusten, eventueel losjes afgedekt met alumiumfolie.

Snijd het vlees in dunne plakjes, haaks op de vleesdraad. Maal er zwarte peper overheen. Besprenkel het met de beste extra vergine olijfolie die je in huis hebt. Giet er dan de balsamicostroop overheen, strooi de gehakte rucola erover en tot slot de grofgeraspte Parmigiano Reggiano.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Tagliata van Flat Iron Steak

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu