Ingrediënten

Producten

4 Hertenbiefstukken Nieuw-Zeeland

Overige ingrediënten

  • Zout en Peper
  • 0,5 tl gemalen Komijn
  • 1 bosje grof gehakte Koriander
  • 400 gram gekookte Linzen
  • 100 gram Chorizo, in kleine blokjes gesneden

Meer

Bereidingswijze

1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en bestrooi met peper en zout. Bak ondertussen de chorizo blokjes in een koekenpan knapperig. Schep de linzen om met de chorizo blokjes, 2 eetlepels olijfolie en de komijn.

2. Leg de aubergine op een open vuur (fornuis) en pof tot hij rondom zwart en geblakerd is. Leg de aubergine in een kom koud water en laat helemaal afkoelen. Wrijf de zwart geblakerde schil van de aubergine en dep droog. Hak het vruchtvlees grof en schep om met 2 eetlepels olie, de citroenrasp en sap, gehakte koriander en zout en peper.

3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken naar wens gaar en bruin. (ca. 2 minuten per kant voor medium). Snijd de biefstukken in plakken.

4. Verdeel de linzen over 4 kommen, schep de aubergine erop en leg de plakken biefstuk ernaast.