• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Overige ingrediënten:

  • Grof zeezout en peper
  • Olijfolie
  • 1 puntje Roomboter
  • 1 blokje Groentenboullion
  • 150 gr verse Tagliatelle

  Meer

  Bereidingswijze

  Exclusief recept van PeetsBBQ

  Voorbereiding:

  Haal een half uur van tevoren je vlees uit de koeling zodat deze op kamer temperatuur komt.
  Breng de BBQ op temperatuur tot 200c, direct. Dep het vlees droog met een stuk keukenrol en voorzie het vlees vervolgens met wat grof zeezout en peper.

  Doe een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg de brie in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de BBQ als deze op temperatuur is.

  Bereiden:

  Als je BBQ op temperatuur is, laat je de Skiletpan goed warm worden. Doe nu een scheut olijfolie in de Skiletpan. Bak je vlees aan de buitenkant mooi van kleur en leg het vervolgens indirect weg.

  In deze tijd kan je de Tagliatelle en de spinazie maken. Zet water aan de kook en voeg er een groente bouillon blokje aan toe. Als het water kookt doe je de tagliatelle in de pan, voeg nu een klein puntje roomboter erbij.

  Doe vervolgens een klein beetje boter in de pan. Als de boter gesmolten is, doe je met en met wat spinazie in de pan. Blijf nu door roeren tot de spinazie geslonken is, voeg nu nog wat zout en peper toe na smaak.

  Als je tagliatelle gaar is, giet je het water af. Ondertussen zal de brie al langzaam aan het smelten zijn. Voeg de brie nu toe aan de Tagliatelle, mochten er grote stukken brie overblijven kan je deze eruit halen (ziet net wat netter uit). Bij mij was deze zo mooi gesmolten dat de binnen kant mooi boven de pasta leeg liep.

  Voeg nu de Tagliatelle samen met de brie toe aan de geslonken spinazie. Roer alles goed door elkaar, en laat het op een laag vuurtje staan (blijf wel regelmatig door roeren).

  Bij een kerntemperatuur van 53c mag het vlees van je BBQ.
  Laat het vlees nu even een paar minuten rusten onder een laagje aluminium folie voordat je het gaat aansnijden.

  Snij nu het vlees precies tegen de draad in, in dunne plakken.

  Maak nu je bord op met de pasta, leg enkele dunne plakken vlees boven erop en maak het af met wat fijn gesneden peterselie en de fijn gehakte pistache noten.

  Pro tip:

  Bereid je vlees in een goed verwarmde skiletpan, dit geeft het vlees een krokant en mooi kleurtje.

  Smakelijke groet