1. Home
  2. /
  3. Marcel Inspiratie
  4. /
  5. T-bone steak op de gril

T-bone steak op de gril

Ingrediënten

  • 500 gr T-bone
  • 1 st Grof Zeezout
  • 1 st Peper uit de molen
  • 1 st Teentje knoflook

Bereidingstijd: 10 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van Marcel Maassen

Maak de BBQ gereed voor indirect garen op een temperatuur van ongeveer 120 graden. In een kamado gebruik je daarvoor de hitteverdeler. In een kogel-BBQ schuif je alle kooltjes naar één kant van de BBQ en leg je het vlees zover mogelijk bij de kooltjes vandaan op het rooster. Regel de temperatuur met de schuiven boven en onder.

Als de BBQ een constante temperatuur heeft van rond de 120 graden, voeg je het rookhout toe. Blokjes (chunks) rookhout kun je direct op de kolen leggen. Gebruik er niet meer dan twee. Houtsnippers vouw je in een velletje aluminiumfolie waarin je daarna boven en onder enkele gaten prikt. Zo kan de hitte erin en de rook eruit. Week de houtsnippers niet in water, gewoon droog gebruiken.

De T-bone gaat koud uit de koelkast op het rooster. Wrijf het vlees rondom stevig in met een doormidden gesneden teentje knoflook. Masseer zeezout en peper in het vlees en wrijf het in met zonnebloemolie.

Snijd van een knolselderij twee plakken van een halve centimeter dik en leg die onder en op het ossenhaasdeel van de T-bone. Dat is het kleinere deel van het vlees. Je kunt voor extra smaak nog kruiden ertussen leggen, zoals rozemarijn en tijm.

Gaar de T-bone totdat de kerntemperatuur van de entrecote 45 graden is. Controleer de temperatuur van de ossenhaas. Als het goed is, is deze enkele graden lager. Verwijder de knolselderij.

Stook de BBQ op tot een temperatuur van 250 graden. Steek een kernthermometer in het ossenhaasdeel van de steak. Leg het vlees op het rooster met de ossenhaas zoveel mogelijk aan de rand. Gril met gesloten kap.

Zodra de ossenhaas een kerntemperatuur heeft van 50 graden, haal je het vlees van de BBQ. Als het goed is, is de kerntemperatuur van de entrecote enkele graden hoger. Laat de steak een paar minuten rusten onder een stukje folie. Snijd daarna de beide delen van het bot en snijd plakjes haaks op de vleesdraad. Deze loopt in de T-bone evenwijdig aan de poot van de T.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu