• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Overige ingrediënten

  • 6 vellen Bladerdeeg
  • 2 el Geraspte kaas
  • 1 tl Oregano
  • BBQ Saus
  • 1 Ei

  Meer

  Bereidingswijze

  Haal een half uur van tevoren de worstjes uit de koeling zodat deze op temperatuur kunnen komen.

  Verwarm je BBQ indirect op 180c. Voorzie je taartvorm van bakpapier, ook de opstaande randen. Ik heb het bakpapier ruim rondom de taarthouder vorm geknipt en toen in de taartvorm gelegd.

  Als de BBQ op temperatuur is, grill je de worstjes aan beide kanten ongeveer 1 min, zodat deze een kleurtje krijgen. Haal daarna de worstjes van de BBQ en zorg dat je BBQ nu indirect gemaakt wordt. Het doel is om een soort oven te creëren. Je kunt ook met een ketel BBQ twee zones creëren, maar zorg dan wel dat je taartvorm ver van de hete kolen verwijderd is.

  Haal je bladerdeeg niet te vroeg uit de diepvries, Als deze ontdooien, blijven ze vaker makkelijker plakken bij het rollen. Ik heb de ervaring dat ik dit niet zo heel fijn vind!

  Smeer nu je bladerdeeg in met een dun laagje BBQ-saus en rol het deeg om het worstje. Het overtollige deeg kun je afsnijden. Als je alle worstjes hebt ingerold, smeer je deze worstjes dun in met een losgeklopt ei.

  Meet nu de hoogte van je taartvorm en snij de worst op die hoogte in stukjes. Bij mij waren dit stukjes van ongeveer 4cm. Verdeel nu de worstjes in de taartvorm.

  Als de worstjes in de bakvorm zitten, kun je ervoor kiezen om het bladerdeeg rondom de worstjes voorzichtig iets omlaag te duwen, zodat de worstjes net wat beter zichtbaar zijn. Bedek nu tussen de worstjes door het bladerdeeg met de geraspte kaas en voorzie het taartje van wat Oregano.

  Als je BBQ een temperatuur van 180c heeft kun je het taartje in de BBQ zetten. Het heeft bij mij 45 min geduurd tot dat het bladerdeeg een mooi kleurtje had. Halverwege heb ik wel de zijkanten van de taartvorm voorzichtig eraf gehaald, zodat de buitenkant mooi kan kleuren.

  Blijf wel goed opletten, het kan zomaar zijn dat het taartje wat langer nodig heeft dit i.v.m. de vetten die vrijkomen van de worstjes. De binnenkant kan dan wat langer op zich laten wachten. Het is wel normaal als het een klein beetje “natter” is vanbinnen.

  Optioneel: Ik gebruikte Truffel ketchup als bij sausje, een echte aanrader!

  Smakelijke groet,

  The Meatlovers