Galbi Ribs met Zoetzure Komkommer en Bao Buns

Recept 30 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Producten

Galbi Ribs

Marinade & Accordeon komkommers

  • 3 el Sojasaus
  • 1 Knoflook
  • 2 Sjalotten
  • 1 Bosui
  • 0.5 Ui
  • 1 rode Peper
  • 1 el Sesamolie
  • 2 el Water
  • 1 el Sushiazijn
  • Stukje Gember
  • Zout & Peper
  • Bao Buns

  • 1 el Suiker
  • 1 zakje Gist
  • 150ml warm Water
  • 500gr Bloem
  • 100ml Melk
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Azijn
  • schaftzonderspijt - Galbi ribs met zoetzure komkommers en bao buns-5

    Bereidingswijze

      Marinade

    1. 1

      Laat de ribs ontdooien en leg ze in een ovenschaal.

    2. 2

      Meng water, sesamolie, sushi azijn, sojasaus, ui, knoflook, gember, chilipeper, peper en zout met elkaar en giet over de ribs.

    3. 3

      Laat het marineren voor minimaal 12 uur.

    4. 4

      Haal het uit de marinade voordat je ze gaat grillen.

    5. Galbi Ribs

    6. 1

      Maak je bbq klaar voor directe hitte, dit kan eventueel ook met een grillpan op het fornuis.

    7. 2

      Grill de ribs ongeveer 5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 58 graden.

    8. 3

      Laat de ribs minimaal 5 minuten rusten onder folie voordat je gaat aansnijden.

    9. Accordeon komkommers

    10. 1

      Koop snoepkomkommers, deze zijn perfect qua formaat.

    11. 2

      Snijd de komkommers volledig in, draai helemaal om en snijd schuin in, hierdoor krijg je een accordeon effect.

    12. 3

      Doe de komkommers in een bak en bestrooi royaal met zout, laat een uur trekken.

    13. 4

      Giet het vocht af en spoel de komkommers goed af.

    14. 5

      Marineer de komkommers voor minimaal een uur in chilivlokken en een beetje sushi-azijn.

    15. Bao Buns

    16. 1

      Meng 1el suiker met 1 zakje gist en 150ml warm water, laat dit 5 minuten staan.

    17. 2

      Doe 500gr bloem met snufje zout in een kom en meng 100ml melk, 1el olie en 1tl azijn erbij.

    18. 3

      Kneed dit alles goed door elkaar voor minimaal 10 minuten tot het elastisch is.

    19. 4

      Laat het deeg een uur tot anderhalf uur rijzen.

    20. 5

      Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en draai er balletjes van, rol uit met deegroller.

    21. 6

      Smeer op elk rondje een beetje olie en vouw ze dubbel en leg elk broodje op stukje bakpapier.

    22. 7

      Stoom de buns ongeveer 8 tot 10 minuten.

    23. 8

      Dit recept is in samenwerking geschreven met Schaftzonderspijt .