Galbi Ribs met Zoetzure Komkommer en Bao Buns
30 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Marinade & Accordeon komkommers
- 3 el Sojasaus
- 1 Knoflook
- 2 Sjalotten
- 1 Bosui
- 0.5 Ui
Meer
Bao Buns
- 1 el Suiker
- 1 zakje Gist
- 150ml warm Water
- 500gr Bloem
- 100ml Melk
Meer
Bereidingswijze
Marinade
- Laat de ribs ontdooien en leg ze in een ovenschaal.
- Meng water, sesamolie, sushi azijn, sojasaus, ui, knoflook, gember, chilipeper, peper en zout met elkaar en giet over de ribs.
- Laat het marineren voor minimaal 12 uur.
- Haal het uit de marinade voordat je ze gaat grillen.
Galbi Ribs
- Maak je bbq klaar voor directe hitte, dit kan eventueel ook met een grillpan op het fornuis.
- Grill de ribs ongeveer 5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 58 graden.
- Laat de ribs minimaal 5 minuten rusten onder folie voordat je gaat aansnijden.
Accordeon komkommers
- Koop snoepkomkommers, deze zijn perfect qua formaat.
- Snijd de komkommers volledig in, draai helemaal om en snijd schuin in, hierdoor krijg je een accordeon effect.
- Doe de komkommers in een bak en bestrooi royaal met zout, laat een uur trekken.
- Giet het vocht af en spoel de komkommers goed af.
- Marineer de komkommers voor minimaal een uur in chilivlokken en een beetje sushi-azijn.
Bao Buns
- Meng 1el suiker met 1 zakje gist en 150ml warm water, laat dit 5 minuten staan.
- Doe 500gr bloem met snufje zout in een kom en meng 100ml melk, 1el olie en 1tl azijn erbij.
- Kneed dit alles goed door elkaar voor minimaal 10 minuten tot het elastisch is.
- Laat het deeg een uur tot anderhalf uur rijzen.
- Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en draai er balletjes van, rol uit met deegroller.
- Smeer op elk rondje een beetje olie en vouw ze dubbel en leg elk broodje op stukje bakpapier.
- Stoom de buns ongeveer 8 tot 10 minuten.
Dit recept is in samenwerking geschreven met Schaftzonderspijt.