• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten voor de salade:

    • 100 gram rode kool
    • 1 sinaasappel
    • 100 gram feta
    • 50 gram cranberrys
    • Rucola

    Meer

    Ingrediënten marinade:

    • 3el olijfolie
    • 2el cognac
    • Limoensap 1 limoen
    • 1el sojasaus
    • 1 rode ui, gesnipperd

    Meer

    Overige benodigdheden:

    • Kernthermometer
    • Aluminiumfolie

    Meer

    Bereidingswijze

    Marinade bereiden:

    1. Voeg alle ingrediënten toe in een kommetje en meng goed door elkaar.

    Salade bereiden:

    1. Snijd de rode kool fijn en de sinaasappel en feta in blokjes
    2. Sla de walnoten in kleine stukjes.
    3. Snijd de passievrucht doormidden, lepel de pitjes eruit zonder het vruchtvlees mee te nemen
    4. Voeg tenslotte de cranberry en rucola toe aan de kom.
    5. Maak er een mooi geheel van en voeg 1/3 van de marinade toe.

    Hertenbiefstuk bereiden:

    1. Smeer de hertenbiefstuk in met 1/3 van de marinade voordat het de pan in gaat.
    2. Bak de hertenbiefstuk op hoog vuur, ongeveer 1 minuut per kant.
    3. Bak daarna nog even op middelhoog vuur, tot de kerntemperatuur van 48 graden is bereikt.
    4. Blus, als de kerntemperatuur is bereikt, de hertenbiefstuk af met een beetje marinade.
    5. Haal de hertenbiefstuk uit de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
    6. Besprenkel het geheel met de overgebleven marinade en serveer met de salade.

    Eet smakelijk!

    Wil jij zelf aan de slag met dit overheerlijke recept? Bestel nu onze malse Hertenbiefstuk Nieuw-Zeeland en geniet binnen no-time van dit heerlijke recept!