Hertenbiefstuk met frisse Limoen- en Sojasaus marinade

Recept 45 Minuten 1 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Ingrediënten voor de salade:

  • 100 gram rode kool
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram feta
  • 50 gram cranberrys
  • Rucola
  • Handjevol walnoten
  • 1 passievrucht
  • Ingrediënten marinade:

  • 3el olijfolie
  • 2el cognac
  • Limoensap 1 limoen
  • 1el sojasaus
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • Snufje witte peper
  • Snufje zout
  • Overige benodigdheden:

  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Hertenbiefstuk

    Bereidingswijze

      Marinade bereiden:

    1. 1

      Voeg alle ingrediënten toe in een kommetje en meng goed door elkaar.

    2. Salade bereiden:

    3. 1

      Snijd de rode kool fijn en de sinaasappel en feta in blokjes

    4. 2

      Sla de walnoten in kleine stukjes.

    5. 3

      Snijd de passievrucht doormidden, lepel de pitjes eruit zonder het vruchtvlees mee te nemen

    6. 4

      Voeg tenslotte de cranberry en rucola toe aan de kom.

    7. 5

      Maak er een mooi geheel van en voeg 1/3 van de marinade toe.

    8. Hertenbiefstuk bereiden:

    9. 1

      Smeer de hertenbiefstuk in met 1/3 van de marinade voordat het de pan in gaat.

    10. 2

      Bak de hertenbiefstuk op hoog vuur, ongeveer 1 minuut per kant.

    11. 3

      Bak daarna nog even op middelhoog vuur, tot de kerntemperatuur van 48 graden is bereikt.

    12. 4

      Blus, als de kerntemperatuur is bereikt, de hertenbiefstuk af met een beetje marinade.

    13. 5

      Haal de hertenbiefstuk uit de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

    14. 6

      Besprenkel het geheel met de overgebleven marinade en serveer met de salade.

    15. 7

      Eet smakelijk!

    Een heerlijk mals stukje vlees, ideaal voor op het dagelijkse menu.