Sucade in bier gestoofd

240 minuten 6 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

sucade_1

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 100 gr Boter
  • 2 Preien
  • 1 Winterpeen
  • 3 Kruidnagels
  • verse Tijm
  • 300 ml Rundvleesbouillon
  • 2 Flesjes donker bier (bokbier)
  • Bloem
  • Peper
  • Zout
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan.

    2. 2

      Snijd de sucade in dikke lappen, dep ze droog en bestrooi met versgemalen peper en zout. Haal ze even door de bloem en schud het losse meel er af.

    3. 3

      Smelt de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.

    4. 4

      Snijd de wortel en prei in stukken en voeg toe samen met de kruiden. Laat even sudderen en voeg dan het bier toe. Laat inkoken totdat de meeste alcohol verdampt is en voeg dan de rundvleesbouillon toe.

    5. 5

      Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan.

    6. 6

      De sucade is nu boter mals en klaar om geserveerd te worden.