Spareribs met Sambal- en Limoenmarinade

Recept 90 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Ingrediënten marinade:

  • 2 el water
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 2 el sambal
  • 1 el appel- of natuurazijn
  • 0,5 el peperkorrels
  • Ingrediënten laksaus:

  • 1 limoen, uitgeperst
  • Knoflookpoeder
  • Scheutje maple syrup
  • Zout
  • schaftzonderspijt - spareribs bio in sambal limoen marinade

    Bereidingswijze

      Bereidingswijze Marinade:

    1. 1

      Meng het water, de sojasaus, ketjap, sap van 2 limoenen, sambal en de appel- of natuurazijn met elkaar.

    2. 2

      Voeg de peperkorrels hieraan toe en leg de spareribs met de vleeskant in de marinade en dek af.

    3. 3

      Laat de spareribs een hele nacht in de marinade liggen in de koelkast.

    4. Bereidingswijze Spareribs:

    5. 1

      Leg de spareribs met marinade in een pan en vul aan met water tot de spareribs onder water staan.

    6. 2

      Laat de spareribs een uur op laag vuur koken.

    7. 3

      Maak de BBQ klaar voor directe hitte en stook op tot 200 graden.

    8. 4

      Maak een laksaus van het sap van 1 limoen, knoflookpoeder, zout en een scheut maple syrup.

    9. 5

      Grill de spareribs 10 minuten en lak ze vervolgens af met de laksaus

    10. 6

      Grill de spareribs nog kort met de laksaus tot het vlees de gewenste kleur heeft.

    11. 7

      Eet smakelijk!

    12. 8

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door schaftzonderspijt .