Ingrediënten
Producten
Ingrediënten marinade:
- 2 el water
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap
- 2 limoenen, uitgeperst
- 2 el sambal
Meer
Ingrediënten laksaus:
- 1 limoen, uitgeperst
- Knoflookpoeder
- Scheutje maple syrup
- Zout
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Marinade:
- Meng het water, de sojasaus, ketjap, sap van 2 limoenen, sambal en de appel- of natuurazijn met elkaar.
- Voeg de peperkorrels hieraan toe en leg de spareribs met de vleeskant in de marinade en dek af.
- Laat de spareribs een hele nacht in de marinade liggen in de koelkast.
Bereidingswijze Spareribs:
- Leg de spareribs met marinade in een pan en vul aan met water tot de spareribs onder water staan.
- Laat de spareribs een uur op laag vuur koken.
- Maak de BBQ klaar voor directe hitte en stook op tot 200 graden.
- Maak een laksaus van het sap van 1 limoen, knoflookpoeder, zout en een scheut maple syrup.
- Grill de spareribs 10 minuten en lak ze vervolgens af met de laksaus
- Grill de spareribs nog kort met de laksaus tot het vlees de gewenste kleur heeft.
- Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door schaftzonderspijt.