Sucade

De sucade, wie kent hem niet? Maar wist jij dat dit stuk vlees zich ook perfect leent om Flat Iron Steaks van te snijden? Wil jij alles te weten komen over de beste soorten Sucade? Dan ben je bij The Meatlovers aan het juiste adres.

Zo maak je de sucade écht opperbest

De sucade is dus een stuk vlees met veel potentie, maar hoe zorg je ervoor dat je hem ook echt zo lekker mals krijgt? Gelukkig is dit stuk vlees eenvoudig te bereiden en leent het zich als perfecte aanvulling voor allerlei gerechten. Het geheim? Laat het vlees een paar uur garen! Door de sucade langzaam te stoven wordt het vlees heerlijk mals en krijg je die overheerlijke smaak. Met langzaam stoven bedoelen we ook echt een paar uur op laag vuur.

Malse bereidingstips voor in de pan en oven

De sucade zo bereiden dat hij uit elkaar valt van malsheid? Dan maak je hem klaar op deze manier:

 1. Bestrooi de sucade met zout en peper.
 2. Verhit wat olie of boter in een pan. 
 3. Bak de sucade kort rondom goudbruin en plaats het vervolgens in een ovenschaal.
 4. Blus de sucade af met wijn of bouillon om het gerecht extra smaak te geven.
 5. Laat het vlees 4 uur stoven in de oven op 130℃.
 6. Geniet van een heerlijk zacht stuk stoofvlees!

Pulled beef maken op de BBQ

Bepaal vooraf welke rub jij wil gebruiken voor de sucade. Deze kan jij uitzoeken op onze website. Zo heb je niet alleen het beste vlees maar ook de lekkerste kruiden.

 1. Wrijf het vlees goed in met de door jou gekozen rub en verwarm de BBQ voor op 110℃.
 2. Leg de sucade vervolgens 2 uur op de BBQ of tot dat deze een kerntemperatuur heeft van 65 graden Celsius (1kg = 2 uur).
 3. Leg de sucade samen met paprika’s en uien in een bak die op de BBQ kan en dek het af met aluminiumfolie.
 4. Bak het vlees vervolgens tot een kerntemperatuur van 90℃. Bij 1kg duurt dit ook weer ongeveer 1,5 tot 2 uur.
 5. Haal de sucade van de BBQ en laat het 30 minuten rusten in aluminiumfolie of slagerspapier.
 6. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Nu heb je pulled beef! Meng de pulled beef sucade met de mee gestoomde groente.

Wat is sucade?

Sucade is stevig rundvlees wat uit de schouder van de koe wordt gesneden. Doordat de schouderspier zeer actief is tijdens het leven van de koe, heeft het zijn stevige karakter. Hierdoor is het ideaal voor stoof- of suddervlees.

Hoe lang moet je sucade stoven?

Voor het lekkerste resultaat moet je het vlees eerst kort rondom goudbruin bakken. Vervolgens kun je de sucade het beste in de oven 4 uur lang stoven op een temperatuur van 130℃ of op de bbq zoals omschreven.

Kun je sucade ook bakken als biefstuk?

Ja dit kan. Wanneer je de zeen wegsnijdt uit het midden kun je de sucade als een soort steak bakken. Dit noemen we ook wel een flat iron steak.

Gerelateerde recepten