De sucade is dus een stuk vlees met veel potentie, maar hoe zorg je ervoor dat je hem ook echt zo lekker mals krijgt? Gelukkig is dit stuk vlees eenvoudig te bereiden en leent het zich als perfecte aanvulling voor allerlei gerechten. Het geheim? Laat het vlees een paar uur garen! Door de sucade langzaam te stoven wordt het vlees heerlijk mals en krijg je die overheerlijke smaak. Met langzaam stoven bedoelen we ook echt een paar uur op laag vuur.
De sucade zo bereiden dat hij uit elkaar valt van malsheid? Dan maak je hem klaar op deze manier:
Bepaal vooraf welke rub jij wil gebruiken voor de sucade. Deze kan jij uitzoeken op onze website. Zo heb je niet alleen het beste vlees maar ook de lekkerste kruiden.
Sucade is stevig rundvlees wat uit de schouder van de koe wordt gesneden. Doordat de schouderspier zeer actief is tijdens het leven van de koe, heeft het zijn stevige karakter. Hierdoor is het ideaal voor stoof- of suddervlees.
Voor het lekkerste resultaat moet je het vlees eerst kort rondom goudbruin bakken. Vervolgens kun je de sucade het beste in de oven 4 uur lang stoven op een temperatuur van 130℃ of op de bbq zoals omschreven.
Ja dit kan. Wanneer je de zeen wegsnijdt uit het midden kun je de sucade als een soort steak bakken. Dit noemen we ook wel een flat iron steak.