Bio-logisch

Niet alleen wereldvlees van ver maar ook biologisch van dichtbij. Door onze slagers geselecteerde delen bij onze goed bevriende, transparante en passievolle boeren in Nederland, België en Ierland. De perfecte balans tussen ras, leeftijd en vrijheid. Hierdoor zijn al deze producten Biologisch gecertificeerd.

Nederland

Sinds de start is er veel veranderd op de Brabantse varkenshouderij, zeker met de uitbreiding van een zorgboerderij. De gedachtegang over de gezondheid en de kwaliteit van leven is de dagelijkse gang van zaken. Hierdoor is er dan ook al jaren geen antibiotica meer toegepast. De boerderij is sinds enkele jaren 100% antibioticavrij en KIWA-gecertificeerd.

De hele familie werkt op de boerderij. Echt een familiebedrijf. Hiernaast heeft de boerderij nog enkele hulpboeren; de cliënten van een zorgboerderij. Naast het helpen met de varkens, zijn ze ook nog eens dol op de dieren van de boerderij.

Ierland

Ierland staat bekend om het houden van schapen. Het gematigde klimaat en de natuurlijke omgeving staan het toe dat lammeren buiten kunnen worden gehouden. De lammeren kunnen het merendeel van het jaar vrij grazen. Vanzelfsprekend dus dat ze voornamelijk gras als voeding hebben. Het is niet alleen gras, maar ook grasmengsels met bijvoorbeeld rode klaver. Het kuilvoer voor in de winter komt van de eigen velden van de boerderij, waar ook wat haver wordt verbouwd. Ook biologisch uiteraard.

In de winter staan de dieren binnen. De stal is ruim voorzien van een strobed dat regelmatig wordt ververst. De ‘vieze’ stro met mest vormt weer een belangrijke voedingsbron voor op het land. Kunstmest hoort immers niet op een biologische boerderij. Zo wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke drijfmest en andere organische mest.

België

De boerderij ligt in het rustieke, heuvelachtige Ardennen landschap en gaat al 3 generaties terug. Uit overtuiging biologisch gaan boeren. Hierbij draait het om dieren met een goed leven, waarbij de natuur leidend is. Zo ontstaat met veel zorg smaakvol kwaliteitsvlees.

Zo’n 280 runderen ervaren het goede zorgen op deze boerderij. Van half april tot half oktober lopen de dieren heerlijk buiten. In de winterperiode hebben ze een goed onderkomen in een moderne, ruime, vrije stal met strobed. Groeihormonen zijn absoluut uit den boze op dit bedrijf, zo ook het onnodig gebruik van antibiotica.

Gerelateerde recepten