Iberico Ribfingers met verse friet

Recept 110 Minuten 4 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten

 • 1 el Tabasco Sriracha
 • 1 BBQ Rub
 • 1 BBQ Saus
 • 6 grote Aardappels
 • 2D2A2333-bewerkt

  Bereidingswijze

  1. 1

   Exclusief recept van PeetsBBQ

  2. 2

   Voorbereiding:

  3. 3

   Laat de ribfingers op kamertemperatuur komen en voorzie deze vervolgens van Tabasco Sharicha. Voeg erna wat BBQ rub toe en meng vervolgens de Ribfingers goed door elkaar. Bereid je BBQ indirect voor en zorg ervoor dat je een kerntemperatuur hebt van 150c. Voeg vervolgens een chunk kersen rookhout toe.Ik heb er voor gekozen om de Ribfingers op een groenteschaal te leggen. Op deze manier hoef je ze niet een voor een op de grill te leggen (scheelt weer wat gedoe).

  4. 4

   Bereiding:

  5. 5

   Laat je Ribfingers nu ongeveer 1.5 uur op de BBQ liggen. Als je er met een satéprikker makkelijk doorheen komt kunnen ze van de BBQ. Zo niet, laat ze dan nog even liggen. Nu rest nog één ding om je Ribfingers te voorzien van een BBQ Saus. Ik heb de Ribfingers in een kom gedaan en eroverheen de BBQ saus gegoten. Toen heb ik ze allemaal goed door elkaar gemengd, zodat alle Ribfingers goed voorzien zijn van saus.

  6. 6

   Doe ze nu voor 10 min indirect terug op de BBQ.

  7. 7

   In deze tijd kun je de eigen gemaakte friet maken. Pak de aardappel met schil en was deze schoon en snij deze in repen. Bak vervolgens je friet af in de frietpan!Wat nog meer? Haal de Ribfingers van de BBQ en voorzie je friet van een klodder mayonaise. Pak een heerlijk pilsje en geniet!

  8. 8

   Smakelijke groet