Flat Iron Steak

De geweldige Flat Iron Steak meet zich met de allermooiste biefstukken. Deze fantastische vleessoort wordt gesneden uit de Sucade, die afkomstig is uit de schouder van het rund. Het vlees wordt oorspronkelijk gebruikt als suddervlees. Snijd je de zeen uit dit stuk, dan blijft er een overheerlijke Flat Iron Steak over, beter bekend als één van de meest smaakvolle steaks die uitstekend geschikt is om te grillen. Zet je barbecue maar aan, want na de Flat Iron Steak van The Meatlovers wil je nooit meer anders. Lees alles over de lekkerste recepten, beste bereidingstips en kwaliteitskenmerken van een goede Flat Iron Steak.

Zo breng je de Flat Iron Steak het beste op smaak

De steak is een prachtig stuk vlees dat van zichzelf al behoorlijk goed smaakt. Met de zachte, malse binnenkant en het knapperige randje is het van de favorieten. Toch kun je hem zelf nog lekkerder maken door hem iets te kruiden met grof zeezout en versgemalen peper. Wil je de beste smaak realiseren? Zorg dan dat hij medium-rare van het vuur komt.

Wat is een Flat Iron Steak?

Flat Iron Steak is afkomstig van de sucade van een rund. Door de zeen weg te snijden en het vlees in platte stukken te verwerken krijgen we een Flat Iron Steak. Hierdoor laat het vlees zich prima grillen op de BBQ.

Welke kerntemperatuur is juist voor een Flat Iron Steak?

Voor een rare gebakken steak is 52℃ goed. Voor een medium-rare gebakken steak is een kerntemperatuur van 56℃ voldoende.